Bert Maathuis is senior projectleider bij Wagenborg Nedlift

Bert Maathuis Wagenborg Nedlift

Bert Maathuis is senior projectleider internationale projecten bij Wagenborg Nedlift. Wat drijft hem en wat daagt hem nu zo uit als senior projectleider internationale projecten? Wij gingen met hem in gesprek.

1. Sinds wanneer werk je bij Wagenborg Nedlift en hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

‘Inmiddels werk ik alweer 16 jaar bij Wagenborg Nedlift. Ik ben begonnen op 1 februari 2006 als projectleider. Ik heb mijn opleiding afgerond in 1998; eerst HBO Hydrografie en daarna Civiele technologie en management aan de Universiteit Twente. Mijn carrière startte daarna bij Smit in Rotterdam, waar ik aan de slag ging als proposal engineer. Na 2 jaar kon ik intern doorgroeien tot bergingsinspecteur, een fantastische baan waarin ik heel veel van de wereld heb mogen zien. Hierna ben ik gestart als senior projectleider bij Wagenborg.’

2. Wat maakt jouw functie leuk en uitdagend?

‘Met name de combinatie tussen aan de ene kant het commerciële aspect en aan de andere kant het uitvoerende karakter. Het totale plaatje maakt mijn baan erg leuk. En ik heb ontzettend veel vrijheid en ruimte in mijn functie. Waar voor mij de uitdaging zit is het vinden van potentie in bepaalde markten en om vervolgens ons netwerk en onze positie in deze markten te verbeteren. Gelukkig hebben we hierin al erg mooie stappen gezet.’

3. Hoe ben jij het gezicht geworden achter alle transformatorprojecten binnen Wagenborg Nedlift?

Bert lacht en bedenkt zich niet: ‘Hier ben ik vanaf het begin af aan eigenlijk ingerold. Toen ik net in dienst was, kwam er een enorm transformatorproject in Noord-Duitsland op ons pad. Dat heb ik destijds opgepakt en tot een goed einde gebracht. Daar is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen.’

Bekijk de reportage Vijf flinke transformatoren voor hoogspanningsstation Vierverlaten

4. Ook het project Vierverlaten heb jij onder jouw hoede genomen. Wat was de grootste uitdaging in dit project?

‘Ten eerste was de grootte een uitdaging: 5 enorme transformatoren moesten getransporteerd worden. De allergrootste uitdaging was tijdens dit project toch wel het goed laten verlopen van de overslag, omdat de kade bij KWS alleen gebruikt mocht worden onder extreem strenge randvoorwaarden.’

5. Je spreekt met veel passie over je werk, maar heb je buiten je werk om ook passies of hobby’s?

‘Voetbal! Ik ben al 16 jaar secretaris van voetbalvereniging STEVO in Geesteren, waar ik ben geboren en getogen. Ik ben regelmatig te vinden op het voetbalveld. Daarnaast zit ik bij een atletiekvereniging en train ik met grote regelmaat recreatief. Ook vind ik het leuk om trail wedstrijden te lopen, tot 25 kilometer. Vroeger heb ik ook nog als bassist in een band gespeeld, maar door tijdgebrek ben ik hiermee gestopt.’

6. Wat is jouw blik op de toekomst, privé en werk?

Zowel privé als qua werk zou ik graag nog vaker naar het buitenland gaan. Ik heb een lijstje met landen waar ik graag naartoe zou willen met mijn vrouw, maar dat is een plan voor later als we weer met zijn tweeën op pad kunnen. Qua werk lijkt het me ook erg leuk om nog mooie grote nieuwe projecten in het buitenland te kunnen oppakken.

7. Welke landen heb je al gezien van de wereld?

Deze vraag hadden we beter andersom kunnen stellen; welke landen niet? Bert somt op: ‘Singapore, Vietnam, Pakistan, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Tanzania, Kenia, Soedan, Amerika, Canada, Costa Rica, Panama, Brazilië, Hawaï, Istanbul en bijna alle landen in Europa. Toch krijg ik nooit genoeg van reizen. Dat blijft toch echt ergens vanbinnen kriebelen!’

Persoonlijk profiel

Naam: Bert Maathuis

Leeftijd: 50 jaar

Thuissituatie: Getrouwd met Miranda, samen hebben ze een zoon en een dochter

Woonplaats: Nijverdal

Auteur: Redactie

Bert Maathuis is senior projectleider bij Wagenborg Nedlift | Infrasite

Bert Maathuis is senior projectleider bij Wagenborg Nedlift

Bert Maathuis Wagenborg Nedlift

Bert Maathuis is senior projectleider internationale projecten bij Wagenborg Nedlift. Wat drijft hem en wat daagt hem nu zo uit als senior projectleider internationale projecten? Wij gingen met hem in gesprek.

1. Sinds wanneer werk je bij Wagenborg Nedlift en hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

‘Inmiddels werk ik alweer 16 jaar bij Wagenborg Nedlift. Ik ben begonnen op 1 februari 2006 als projectleider. Ik heb mijn opleiding afgerond in 1998; eerst HBO Hydrografie en daarna Civiele technologie en management aan de Universiteit Twente. Mijn carrière startte daarna bij Smit in Rotterdam, waar ik aan de slag ging als proposal engineer. Na 2 jaar kon ik intern doorgroeien tot bergingsinspecteur, een fantastische baan waarin ik heel veel van de wereld heb mogen zien. Hierna ben ik gestart als senior projectleider bij Wagenborg.’

2. Wat maakt jouw functie leuk en uitdagend?

‘Met name de combinatie tussen aan de ene kant het commerciële aspect en aan de andere kant het uitvoerende karakter. Het totale plaatje maakt mijn baan erg leuk. En ik heb ontzettend veel vrijheid en ruimte in mijn functie. Waar voor mij de uitdaging zit is het vinden van potentie in bepaalde markten en om vervolgens ons netwerk en onze positie in deze markten te verbeteren. Gelukkig hebben we hierin al erg mooie stappen gezet.’

3. Hoe ben jij het gezicht geworden achter alle transformatorprojecten binnen Wagenborg Nedlift?

Bert lacht en bedenkt zich niet: ‘Hier ben ik vanaf het begin af aan eigenlijk ingerold. Toen ik net in dienst was, kwam er een enorm transformatorproject in Noord-Duitsland op ons pad. Dat heb ik destijds opgepakt en tot een goed einde gebracht. Daar is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen.’

Bekijk de reportage Vijf flinke transformatoren voor hoogspanningsstation Vierverlaten

4. Ook het project Vierverlaten heb jij onder jouw hoede genomen. Wat was de grootste uitdaging in dit project?

‘Ten eerste was de grootte een uitdaging: 5 enorme transformatoren moesten getransporteerd worden. De allergrootste uitdaging was tijdens dit project toch wel het goed laten verlopen van de overslag, omdat de kade bij KWS alleen gebruikt mocht worden onder extreem strenge randvoorwaarden.’

5. Je spreekt met veel passie over je werk, maar heb je buiten je werk om ook passies of hobby’s?

‘Voetbal! Ik ben al 16 jaar secretaris van voetbalvereniging STEVO in Geesteren, waar ik ben geboren en getogen. Ik ben regelmatig te vinden op het voetbalveld. Daarnaast zit ik bij een atletiekvereniging en train ik met grote regelmaat recreatief. Ook vind ik het leuk om trail wedstrijden te lopen, tot 25 kilometer. Vroeger heb ik ook nog als bassist in een band gespeeld, maar door tijdgebrek ben ik hiermee gestopt.’

6. Wat is jouw blik op de toekomst, privé en werk?

Zowel privé als qua werk zou ik graag nog vaker naar het buitenland gaan. Ik heb een lijstje met landen waar ik graag naartoe zou willen met mijn vrouw, maar dat is een plan voor later als we weer met zijn tweeën op pad kunnen. Qua werk lijkt het me ook erg leuk om nog mooie grote nieuwe projecten in het buitenland te kunnen oppakken.

7. Welke landen heb je al gezien van de wereld?

Deze vraag hadden we beter andersom kunnen stellen; welke landen niet? Bert somt op: ‘Singapore, Vietnam, Pakistan, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Tanzania, Kenia, Soedan, Amerika, Canada, Costa Rica, Panama, Brazilië, Hawaï, Istanbul en bijna alle landen in Europa. Toch krijg ik nooit genoeg van reizen. Dat blijft toch echt ergens vanbinnen kriebelen!’

Persoonlijk profiel

Naam: Bert Maathuis

Leeftijd: 50 jaar

Thuissituatie: Getrouwd met Miranda, samen hebben ze een zoon en een dochter

Woonplaats: Nijverdal

Auteur: Redactie