Heijmans gaat centrum Vlijmen herontwikkelen

Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Heusden het centrum van Vlijmen opnieuw inrichten. Het College van B&W heeft hierover besloten nadat de Gemeenteraad tijdens de vergadering van 9 oktober een positief advies gaf over het voorstel van Heijmans. Het plan van Heijmans omvat circa 5.000 m2 winkelruimte, 45 appartementen en 350 parkeerplaatsen, waarvan 210 ondergronds, en de inrichting van de openbare ruimte. Dit plan is tot stand gekomen op basis van een concurrentiegerichte dialoog. De contractwaarde voor Heijmans bedraagt circa ? 26 miljoen. De werkzaamheden starten naar verwachting in 2014.

Het plan van Heijmans heeft als uitgangspunt de centrumfunctie voor het dorp te versterken, passend bij het karakter van Vlijmen. Met het plan van Heijmans komt er een nieuw dorpsplein, wordt het openbaar gebied verbeterd, komen er logischer looproutes in het dorpshart en worden nieuwe winkels en woningen toegevoegd. De nieuwe gebouwen passen goed bij de bestaande panden in het centrum, maar krijgen wel een eigentijdse uitstraling. Trekker in het plan is een supermarkt met een ondergrondse parkeergarage, waarbij het de bedoeling is om dit een van de al in Vlijmen gevestigde supermarkten te laten zijn. In de winkelruimten is ook ruimte voor horeca voorzien, wat het winkelend publiek reden geeft langer in het centrum te blijven. De gemeente zal de parkeergarage afnemen.

De 45 appartementen, in zowel de sociale huursector als de koopsector, bevinden zich boven de winkels. Voor de realisatie van het plan worden panden aan Het Plein door de gemeente verworven, die vervolgens zullen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Met de eigenaren van en winkeliers in deze panden wordt overleg gepleegd om hen in het nieuwe dorpshart terug te laten keren.

De ontwikkeling past in de strategie van Heijmans om als gebiedsontwikkelaar waarde toe te voegen in binnenstedelijke herontwikkeling, door tezamen met partners de verblijfswaarde te optimaliseren.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten op het gebied van vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op een integrale aanpak en kwaliteit van de uitvoering bieden we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert integrale, innovatieve projecten voor grote klanten als bedrijven en overheden en woningen voor beleggers en woonconsumenten. Met ruim 8.000 medewerkers en in 2011 ? 2,4 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Voor meer informatie kijk op www.heijmans.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV