Werk aan de weg

Veel startende ondernemers in de bouw

Foto: Inge Jacobs / ProMedia

In de bouw groeide het aantal starters afgelopen juli met 18 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit het KvK Trendrapport Bedrijfsleven over juli 2021.

De belangrijkste conclusie van dat rapport is dat het aantal starters slechts met 1 procent steeg ten opzichte van juli 2020. “Dit betekent een voorlopig einde aan een reeks stijgingen over de voorgaande vier maanden”, stelt de Kamer van Koophandel vast. “Deze relatieve stijgingen in 2021 hangen voor een groot deel samen met een lager aantal starters gedurende de eerste coronacrisis, in dezelfde maanden een jaar eerder. De trend van een verhoogd aantal starters ten opzichte van het voorgaande jaar liep vanaf maart 2021.”

Grootste groei in de bouw en horeca

Per saldo kwamen er afgelopen juli 11.143 bedrijven bij in Nederland. In totaal zijn er nu 2.154.962 ondernemingen geregistreerd. Waar over de gehele linie de groei dus zeer bescheiden was, is dat in de bouw een ander verhaal. Daar steeg het aantal startende ondernemers het hardst, met 18 procent. De horeca bleef daar met 13 procent overigens niet ver bij achter. Het aantal faillissementen onder Nederlandse bedrijven was in juli onveranderd laag.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Veel startende ondernemers in de bouw | Infrasite
Werk aan de weg

Veel startende ondernemers in de bouw

Foto: Inge Jacobs / ProMedia

In de bouw groeide het aantal starters afgelopen juli met 18 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit het KvK Trendrapport Bedrijfsleven over juli 2021.

De belangrijkste conclusie van dat rapport is dat het aantal starters slechts met 1 procent steeg ten opzichte van juli 2020. “Dit betekent een voorlopig einde aan een reeks stijgingen over de voorgaande vier maanden”, stelt de Kamer van Koophandel vast. “Deze relatieve stijgingen in 2021 hangen voor een groot deel samen met een lager aantal starters gedurende de eerste coronacrisis, in dezelfde maanden een jaar eerder. De trend van een verhoogd aantal starters ten opzichte van het voorgaande jaar liep vanaf maart 2021.”

Grootste groei in de bouw en horeca

Per saldo kwamen er afgelopen juli 11.143 bedrijven bij in Nederland. In totaal zijn er nu 2.154.962 ondernemingen geregistreerd. Waar over de gehele linie de groei dus zeer bescheiden was, is dat in de bouw een ander verhaal. Daar steeg het aantal startende ondernemers het hardst, met 18 procent. De horeca bleef daar met 13 procent overigens niet ver bij achter. Het aantal faillissementen onder Nederlandse bedrijven was in juli onveranderd laag.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam