SUCCES

Vechtdal Verbinding anderhalf jaar eerder opgeleverd dan gepland

Groepsfoto Bestuurders Vechtdalverbinding (bron Duravermeer)

Anderhalf jaar eerder dan gepland heeft de aannemerscombinatie VDV (Dura Vermeer, BAM Infra en FL) de werkzaamheden aan de Vechtdal Verbinding afgerond en opgeleverd aan de provincie Overijssel. De wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 ten noordoosten van Zwolle  werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast door de aannemerscombinatie.

Hoewel het leeuwendeel van de werkzaamheden klaar is, betekenen de oplevering en overdracht niet dat het project Vechtdal Verbinding helemaal klaar is. De provincie gaat eind dit jaar groencompensatie uitvoeren en Dura Vermeer bouwt samen met ProRail aan een fietstunnel. Eind 2023 rondt de provincie het project Vechtdal Verbinding volledig af.

Winter

Voor de aanleg van de Vechtdal Verbinding zijn 586 bomen en 651 are bosplantsoen gekapt. De compensatie gaat verder dan dit, want er worden namelijk 829 bomen en 840 are bosplantsoen herplant langs of direct in de omgeving van het project. Het planten van bomen en struiken is gepland voor uitvoering in de winter van 2022/2023. In maart 2023 moet alle aanplant zijn afgerond.

LEES OOK

Hergebruikte dakbedekking wordt grondstof voor wegenbouw

Functie elders voor bomen en struiken die door RijnlandRoute verdwenen

Auteur: Redactie