Ondergrondse fietsenstalling Locker Waterlooplein

Amsterdam – In 2005 start de gemeente Amsterdam met de bouw van een nieuwe ondergrondse fietsenstalling onder het Waterlooplein. Deze stalling gaat deel uitmaken van het Locker netwerk. Dit is een netwerk van bewaakte fietsenstallingen van de gemeente Amsterdam. Locker Waterlooplein zal plaats bieden aan 300 fietsen.

Het college van B&W heeft besloten om over te gaan tot de realisatie van een ondergrondse fietsenstalling in het metrostation Waterlooplein. De fietsenstalling kan plaats bieden aan ongeveer 300 fietsen en is qua omvang vergelijkbaar met de ondergrondse Lockerfietsenstalling Paradiso. Er zal een klantvriendelijke entree worden gerealiseerd, naast de avondwinkel tegenover de Stopera.

Gezien de unieke locatie van deze toekomstige stalling (in de directe nabijheid van Stopera, Waterloopleinmarkt, diverse musea en winkelgebied) en de grote vraag naar een dergelijke voorziening op deze locatie is er door het college tot realisatie van de ondergrondse fietsenstalling Waterlooplein besloten.

De nieuwe stalling wordt onderdeel van de Lockerketen, een initiatief van de gemeente Amsterdam. Er zijn op dit moment zes Lockerstallingen in Amsterdam: Locker Paradiso, Kalvertoren, BG-terrein, Rokin, Albert Cuyp en Locker Zuid-WTC.

Fietsenstallingen dragen bij aan de gemeentelijke wens om het fietsgebruik te stimuleren, fietsendiefstal tegen te gaan en de overlast van geparkeerde fietsen op het maaiveld te verminderen.
De bouwwerkzaamheden van de ondergrondse fietsenstalling Waterlooplein zijn in 2005, en de opening is gepland in 2006.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht gemeente Amsterdam