ProRail voert testen uit op Maaslijn

ProRail gaat zaterdag 9 juli een aantal tests uitvoeren op de Maaslijn. De treinen van Veolia Transport hebben hier sinds begin mei last (gehad) van verstoringen. Alles wijst erop dat de oorzaak zit in de bekabeling onder de grond. Om dit met zekerheid te kunnen vaststellen is er voor komende zaterdag een uitgebreid testprogramma opgezet.

Gedurende de testperiode kunnen de treinen van Veolia Transport Limburg blijven rijden met een maximum snelheid van 40 kilometer per uur tussen Cuijk en Mook. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van circa tien minuten.

ProRail en Veolia Transport Limburg betreuren de overlast die reizigers hierdoor ondervinden, maar vinden het belangrijk de oorzaak met zekerheid te kunnen vaststellen. ProRail heeft er daarom in overleg met Veolia voor gekozen het systeem middels een uitgebreid testprogramma grondig door te lichten. Doel is in het belang van reizigers en vervoerders te zorgen voor een betrouwbaar spoor met zo min mogelijk verstoringen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail