Infra Innovatie Netwerk en Smart City Plaza kiezen voor samenwerking

A2 Den Bosch. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie
Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Het Infra Innovatie Netwerk en Smart City Plaza zijn onlangs gaan samenwerken. Zo denken ze meer te kunnen betekenen voor overheden die werken aan het beheer van openbare ruimte en infrastructuur.

Het Smart City Plaza is een onafhankelijk platform waar overheden, installateurs en adviseurs terecht kunnen voor smart city-oplossingen voor de openbare ruimte. Het Infra Innovatie Netwerk is erop gericht om innovaties op het vlak van materialen, producten en technieken voor infrastructuur te stimuleren en toegepast te krijgen. De werkvelden van beide organisaties kennen de nodige overlap. Daarom is besloten tot samenwerking en dat proces ging recent van start.

Kennis delen wordt eenvoudiger

“Door gebruik te maken van elkaars informatie en expertise kunnen zij een uitgebreider aanbod bieden aan gemeenten, provincies en waterschappen die op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor actuele vraagstukken in het beheer van de openbare ruimte en infrastructuur”, meldt CROW namens beide initiatieven. “Daarnaast wordt het voor de gebruikers van de beide platforms ook eenvoudiger om kennis te delen en onderling gebruik te kunnen maken van elkaars kennis, ervaringen en initiatieven.”

Innovaties publiceren

De samenwerking kent een aantal concrete vormen. Zo worden er artikelen en publicaties over innovaties uitgewisseld. Innovaties die door het Infra Innovatie Netwerk zijn gepubliceerd, worden in de database van het Smart City Plaza opgenomen. De beoordeling door die laatste organisatie wordt aangevuld met die van de beoordelaars van IIN en daarnaast gaan beide platforms hun eigen leden en gebruikers actief wijzen op en verwijzen naar elkaars diensten.

Infrasite schrijft regelmatig over innovaties in infrastructuur:

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam