Waalbrug. Foto: iStock / Hansenn

Aannemers willen compensatie voor quarantaineverzuim in mkb

Aannemersorganisaties AFNL en NOA roepen het kabinet op om de kosten van het quarantaineverzuim van werknemers van mkb-aannemers te compenseren. De werkgevers moeten de loonkosten immers doorbetalen als hun personeel noodgedwongen thuiszit. 

Zo’n compensatieregeling is volgens de organisaties prima uitvoerbaar. In de administratie van de ondernemers staat immers precies geregistreerd wat de reden van verzuim is, betogen ze. Daar komt bij dat mkb-bedrijven in de bouw, afbouw en infra nog nauwelijks coronasteun hebben aangevraagd, terwijl ze wel veel kosten moesten maken om toch veilig te kunnen doorwerken.

Extra kosten

Quarantaineverzuim betekent nieuwe kostenposten. Dan gaat het om het doorbetalen van loon voor werknemers die niet mogen werken omdat ze bijvoorbeeld wachten op de uitslag van een coronatest of omdat ze een huisgenoot hebben met corona. Daarbij komen ook kosten voor vervanging van medewerkers en administratie.

Compensatie is volgens AFNL en NOA hard nodig om mkb-aannemers te ondersteunen “om te voorkomen dat er binnenkort niet meer kan worden doorgewerkt”. Ze vrezen anders voor faillissementen. “Gezien de belangrijke taak van deze sector om de woningnood aan te pakken door te bouwen, te renoveren en te verduurzamen, kunnen we het ons als samenleving niet veroorloven om de bouw in deze coronatijd te vergeten”, aldus de koepelorganisaties.

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) vertegenwoordigen samen een kleine 3.000 mkb-bedrijven in de bouw- en infrasector.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Aannemers willen compensatie voor quarantaineverzuim in mkb | Infrasite
Waalbrug. Foto: iStock / Hansenn

Aannemers willen compensatie voor quarantaineverzuim in mkb

Aannemersorganisaties AFNL en NOA roepen het kabinet op om de kosten van het quarantaineverzuim van werknemers van mkb-aannemers te compenseren. De werkgevers moeten de loonkosten immers doorbetalen als hun personeel noodgedwongen thuiszit. 

Zo’n compensatieregeling is volgens de organisaties prima uitvoerbaar. In de administratie van de ondernemers staat immers precies geregistreerd wat de reden van verzuim is, betogen ze. Daar komt bij dat mkb-bedrijven in de bouw, afbouw en infra nog nauwelijks coronasteun hebben aangevraagd, terwijl ze wel veel kosten moesten maken om toch veilig te kunnen doorwerken.

Extra kosten

Quarantaineverzuim betekent nieuwe kostenposten. Dan gaat het om het doorbetalen van loon voor werknemers die niet mogen werken omdat ze bijvoorbeeld wachten op de uitslag van een coronatest of omdat ze een huisgenoot hebben met corona. Daarbij komen ook kosten voor vervanging van medewerkers en administratie.

Compensatie is volgens AFNL en NOA hard nodig om mkb-aannemers te ondersteunen “om te voorkomen dat er binnenkort niet meer kan worden doorgewerkt”. Ze vrezen anders voor faillissementen. “Gezien de belangrijke taak van deze sector om de woningnood aan te pakken door te bouwen, te renoveren en te verduurzamen, kunnen we het ons als samenleving niet veroorloven om de bouw in deze coronatijd te vergeten”, aldus de koepelorganisaties.

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) vertegenwoordigen samen een kleine 3.000 mkb-bedrijven in de bouw- en infrasector.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite