P1 als eerste parkeerorganisatie PSO gecertificeerd

P1 heeft onlangs het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) niveau 1 behaald. Bedrijven met een PSO-erkenning tonen aan dat zij meer dan gemiddeld mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie passende werkgelegenheid bieden. Bovendien toont P1 middels het behaalde certificaat aan dat zij dit op een kwalitatief goede manier doet. Het ondergaan van een onafhankelijke audit is een verplicht onderdeel richting PSO-erkenning.

P1 vindt het belangrijk om op een duurzame wijze invulling te geven aan de term ‘socialer ondernemen’. Dit heeft er o.a. in geresulteerd dat zes mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag zijn gegaan bij P+R De Uithof, de nieuwe parkeergarage aan de A28 in Utrecht. P1 heeft, in samenwerking met het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden, actief nieuwe parkeerbeheerders geworven onder langdurig werkzoekenden.

Met het behalen van het PSO-certificaat is P1 wederom trendsetter in de Parkeerbranche. Eerder waren wij al het eerste en enige on- en off street parkeerbedrijf dat haar activiteiten volgens ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) heeft gecertificeerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: P1