Dura Vermeer neemt 40 man personeel over van Spitzke Spoorbouw

rail seinen spoorbeveiliging

Dura Vermeer Railinfra neemt circa 40 medewerkers over van Spitzke Spoorbouw. De overname betekent voor het bedrijfsonderdeel van bouwconcern Dura Vermeer een versterking in de discipline “bovenleiding en draagconstructies” en een uitbreiding in de nieuwe discipline “treinbeveiliging”.

Dura Vermeer Railinfra geeft hiermee invulling aan haar doelstelling om door te groeien naar een multidisciplinaire hoofdaannemer in de spoorweginfrastructuur. De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben een positief advies gegeven over de overname. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Het overgrote deel van de circa 40 medewerkers van Spitzke zal actief zijn in de voorbereiding en uitvoering van projecten en heeft als standplaats Hoofddorp en Utrecht. Personeel dat werkzaam is in de werkplekbeveiliging wordt ondergebracht bij Saferail, het gezamenlijke bedrijf van Dura Vermeer en Ingenieursbureau Movares. De overname van gereedschap en drie bovenleidingmachines van Spitzke maken onderdeel uit van de overeenkomst.

Spitzke

Spitzke Spoorbouw is een Duits bouwbedrijf voor spoorweginfrastructuur met vestigingen in Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Turkije en Nederland. Spitzke brengt haar activiteiten in Nederland terug tot het inzetten van spoorbouwmachines en levering van dwarsliggers. Dura Vermeer heeft met Spitze Nederland de afspraak om de huidige portefeuille af te maken en enkele langlopende projecten (werkplekbeveiliging) over te nemen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV