Het spoor inspireert

Amersfoort – Dat het spoor inspireert bleek afgelopen week wel tijdens de eerste Nederlandse Rail Carrière Dagen in Amersfoort. Maar liefst 974 geïnteresseerden bezochten donderdag en vrijdag, 15 en 16 april 2010", deze netwerk- en banenbeurs voor de railsector. Dit waren zowel studenten en starters op de arbeidsmarkt als ervaren professionals. Deels waren zij op zoek naar een baan, deels kwamen zij om eens kennis te maken met de nationale spoor(bouw) sector. Ook vele in de railbranche werkzame professionals bezochten deze carrièredagen met als doel om te komen netwerken. Ook het workshopprogramma op beide dagen droeg voor een groot deel bij aan de profilering van de Nederlandse railsector. Deze workshops werden onder andere verzorgd door Railforum, het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim 80 bedrijven en organisaties die actief zijn in de railsector. De Rail Carrière Dagen vonden plaats in de Rijtuigenloods Amersfoort, een entourage die de sfeer van het spoor perfect weergaf.

Zowel de carrièregerichte als de vakinhoudelijke workshops werden goed bezocht. Dat gold ook voor de bedrijfspresentaties. Arcadis, Grontmij, Imtech, KEMA, Lloyd’s Register Rail en Movares vertelden enthousiast over hun bedrijf, de bedrijfscultuur en de loopbaanmogelijkheden. Ook gaven zij redenen aan waarom zij een aantrekkelijke werkgever zijn. De bedrijven die op de beurs stonden hebben voor een groot deel hun vacatures kunnen vervullen. Anderzijds hebben zij kennisgemaakt met potentiële werknemers die zij in portefeuille houden voor de eventuele langere termijn.

‘Wij kijken tevreden terug op een geslaagd evenement’ zegt Jerry Visser, project manager van deze beurs. ‘Ik heb diverse bezoekers gesproken die niet in de railsector werkzaam zijn. Zij vertelden dat deze dagen hen echt geïnspireerd hebben voor een eventuele toekomstige loopbaan in deze sector. Het evenement is beide dagen druk bezocht en de sfeer was goed. Kortom, wat ons betreft is het evenement succesvol verlopen. De volgende editie staat inmiddels al weer gepland voor volgend jaar, namelijk op 29-31 maart 2011 tijdens de 8e editie van onze Rail-Tech Europe vakbeurs’, aldus Visser.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Europoint