Plaatsing van geluidsabsorberende panelen bij hogesnelheidslijn in Zoetermeer

In opdracht van ProRail startten zondagnacht werkzaamheden, waarbij een 2.400 meter lang geluidsscherm wordt geplaatst bij Zoetermeer, aan de westzijde van de hogesnelheidslijn. Een deel van de huidige transparante schermen worden daar vervangen door geluidsabsorberende panelen.

In maart van dit jaar plaatste aannemer BAM ook al geluidsabsorberende panelen in gemeente Lansingerland.

Het vervangen van de schermen door geluidsabsorberende panelen in Zoetermeer gebeurt ’s nachts, tussen 00.30 en 04.30 uur, wanneer er geen treinen over de HSL-Zuid rijden. Op dat moment kan de spanning van de bovenleiding worden gehaald, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Plaatsen nieuw geluidsscherm

Deze werkzaamheden duren tot eind 2021. In mei 2022 start het grondwerk voor het plaatsen van een nieuw scherm van 400 meter, bij de voetbalvelden van sv DSO Zoetermeer. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe scherm in maart 2023 klaar.

Volgens ProRail past het geluid dat treinen op de hogesnelheidslijn maken binnen de wettelijke geluidsnormen. Toch ervaren omwonenden sinds sinds de ingebruikname van de spoorlijn in 2009 overlast van het treinverkeer op het traject.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in 2015 besloten om bovenwettelijke maatregelen te nemen op meerdere plekken langs de spoorlijn, die nu worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Plaatsing van geluidsabsorberende panelen bij hogesnelheidslijn in Zoetermeer | Infrasite

Plaatsing van geluidsabsorberende panelen bij hogesnelheidslijn in Zoetermeer

In opdracht van ProRail startten zondagnacht werkzaamheden, waarbij een 2.400 meter lang geluidsscherm wordt geplaatst bij Zoetermeer, aan de westzijde van de hogesnelheidslijn. Een deel van de huidige transparante schermen worden daar vervangen door geluidsabsorberende panelen.

In maart van dit jaar plaatste aannemer BAM ook al geluidsabsorberende panelen in gemeente Lansingerland.

Het vervangen van de schermen door geluidsabsorberende panelen in Zoetermeer gebeurt ’s nachts, tussen 00.30 en 04.30 uur, wanneer er geen treinen over de HSL-Zuid rijden. Op dat moment kan de spanning van de bovenleiding worden gehaald, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Plaatsen nieuw geluidsscherm

Deze werkzaamheden duren tot eind 2021. In mei 2022 start het grondwerk voor het plaatsen van een nieuw scherm van 400 meter, bij de voetbalvelden van sv DSO Zoetermeer. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe scherm in maart 2023 klaar.

Volgens ProRail past het geluid dat treinen op de hogesnelheidslijn maken binnen de wettelijke geluidsnormen. Toch ervaren omwonenden sinds sinds de ingebruikname van de spoorlijn in 2009 overlast van het treinverkeer op het traject.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in 2015 besloten om bovenwettelijke maatregelen te nemen op meerdere plekken langs de spoorlijn, die nu worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel