hoogspanningsstation groningen tennet (2)

Werkzaamheden TenneT stuiten op verzet in Krimpen wegens ‘bromtoon’

Foto ter impressie. Een transformatorstation in Groningen (2020). ANP / Evert Jan Luchies

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft een vergunningsaanvraag van TenneT voor werkzaamheden aan een hoogspanningsstation op de lange baan geschoven vanwege vermeend geluidsoverlast, meldt het AD op donderdag.

De netbeheerder wil een oude transformator vervangen, maar omwonenden klagen al jaren over een ‘bromtoon’. Daar moet volgens hen rekening mee worden gehouden in het plan, aldus het AD. Op initiatief van een actiegroep wordt nu bekeken of de gemeenteraad het recht heeft om eisen te stellen aan de geluidsuitstoot van de nieuwe transformator.

TenneT heeft laten weten dit ‘onwenselijk’ te vinden, schrijft het dagblad. De netbeheerder zegt tegen de eisen in beroep te zullen gaan “als het zover komt”. TenneT stelt dat de nieuwe transformator minder geluid zou maken dan de oude, terwijl de actiegroep aangeeft dat er onvoldoende wordt gekeken naar de dikte van muren, weerkaatsing van het geluid tegen huizen en het ontbreken van een geluidswal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Werkzaamheden TenneT stuiten op verzet in Krimpen wegens ‘bromtoon’ | Infrasite
hoogspanningsstation groningen tennet (2)

Werkzaamheden TenneT stuiten op verzet in Krimpen wegens ‘bromtoon’

Foto ter impressie. Een transformatorstation in Groningen (2020). ANP / Evert Jan Luchies

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft een vergunningsaanvraag van TenneT voor werkzaamheden aan een hoogspanningsstation op de lange baan geschoven vanwege vermeend geluidsoverlast, meldt het AD op donderdag.

De netbeheerder wil een oude transformator vervangen, maar omwonenden klagen al jaren over een ‘bromtoon’. Daar moet volgens hen rekening mee worden gehouden in het plan, aldus het AD. Op initiatief van een actiegroep wordt nu bekeken of de gemeenteraad het recht heeft om eisen te stellen aan de geluidsuitstoot van de nieuwe transformator.

TenneT heeft laten weten dit ‘onwenselijk’ te vinden, schrijft het dagblad. De netbeheerder zegt tegen de eisen in beroep te zullen gaan “als het zover komt”. TenneT stelt dat de nieuwe transformator minder geluid zou maken dan de oude, terwijl de actiegroep aangeeft dat er onvoldoende wordt gekeken naar de dikte van muren, weerkaatsing van het geluid tegen huizen en het ontbreken van een geluidswal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.