NS is verkooptraject Qbuzz gestart

NS is op zoek naar een geschikte nieuwe eigenaar voor Qbuzz en heeft ING aangesteld om het proces te begeleiden. Op 1 maart 2016 kondigde NS de voorgenomen verkoop van Qbuzz aan tijdens de presentatie van de aangescherpte strategienotitie.

Door afscheid te nemen van Qbuzz en niet meer mee te bieden op regionale spoorconcessies kan NS zich de komende jaren nadrukkelijker richten op haar kernactiviteiten: betere treindiensten op het hoofdrailnet en HSL, zorgen voor stations en bijdragen aan een betere deur-tot-deur reis. Het maakt ook de samenwerking met regionale vervoerders en lokale overheden minder gecompliceerd – als partners, niet als concurrenten. Die intensievere samenwerking is nodig om een goed aanbod van deur-tot-deur te kunnen leveren.

NS zal bij het verkoopproces een zorgvuldig en transparant proces organiseren in het belang van alle betrokkenen. Alle partijen die interesse hebben, kunnen zich melden bij ING.

Kenmerken

  • Met een omzet van €208 miljoen in 2015 is Qbuzz een van de grootste regionale OV-bedrijven in Nederland.
  • Qbuzz onderscheidt zich door haar innovatieve karakter en decentrale operatie waardoor het zich goed kan aanpassen aan de lokale behoeften van de klant.
  • Qbuzz verricht diensten in 3 regio’s: Utrecht, Groningen/Drenthe en Zuid-Oost Friesland.
  • Qbuzz vervoert dagelijks circa 210.000 klanten met 1.850 medewerkers, 677 bussen en 26 trams.

Contactgegevens ING
Rob van Veldhuizen – Managing Director
Rob Perkins – Managing Director
Joost Moelker – Vice President

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NS