Royal HaskoningDHV’s CFO Jaska de Bakker wint CFO Award

Jaska de Bakker, Chief Financial Officer van Royal HaskoningDHV won 1 juni 2016 de CFO of the Year Award; een erkenning van collega-CFO’s voor bijzondere prestaties. Juryvoorzitter Tjero Zomer: “Jaska is een gamechanger die stuurt op een heldere ondernemersstrategie, winstgevendheid en diversiteit met zichtbaar resultaat.”

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de CFO Day waar Jaska de Bakker en Els de Groot, CFO van Schiphol Group, werden uitgeroepen tot winnaars van de CFO Awards 2016.

“Jaska de Bakker is het voorbeeld van een CFO die als business partner een cruciale rol speelt in het bepalen van de strategie van de onderneming,” aldus de jury. “In een omgeving waar vooral gekeken wordt naar spannende en technisch uitdagende projecten en minder naar financiële overwegingen, introduceerde zij een nieuwe zakelijkheid met een sterkere focus op kosten en winstgevendheid.”

Royal HaskoningDHV-bestuursvoorzitter Erik Oostwegel: “Deze prijs is een geweldige erkenning voor Jaska’s enorme inzet om people-planet-profit binnen ons bedrijf in evenwicht te krijgen. Het bedrijf staat er beter voor nu: wij zijn schuldenvrij, het werkkapitaal is verbeterd, we maken winst, de strategie staat goed op de rit en diversiteit staat op de agenda als een belangrijke succesfactor. Ik ben enorm trots op deze prestaties en eenieders inzet.”

Jaska is CFO en lid van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV sinds de fusie van Royal Haskoning en DHV in juli 2012. Tevens is zij lid van de Rijkscommissie voor export-, import- en investeringsgaranties (Ministerie van Financiën).

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk, internationaal advies- ingenieurs-, en projectmanagementbureau. Al 135 jaar voeren we projecten uit voor publieke en private opdrachtgevers in zo’n 130 landen. We werken graag als partner met onze opdrachtgevers en kijken verder dan de vraag. Dat zien we als onze toegevoegde waarde. Het is ook verpakt in onze missie ‘Enhancing Society Together’. We willen bijdragen aan slimme oplossingen die betere en duurzame leefomstandigheden mogelijk maken voor mensen over de hele wereld. Dat doen we samen met opdrachtgevers, partners, kennisinstituten, overheden en anderen die ook geloven in deze missie. Daarvoor staan onze 6.500 professionals.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV