Vernieuwde N210 officieel geopend

Na ruim zes jaar werken is de reconstructie van de N210 gereed. Ingrid de Bondt, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid-Holland, opende de vernieuwde N210. Dat deed ze tijdens een officiële bijeenkomst in aanwezigheid van de wethouder van de gemeente Bergambacht Jan Vente, Ballast Nedam-directeur Harbert van der Wildt en N210-projectleider Hans Millenaar.

“We hebben hier de afgelopen jaren een aardige dosis begrip en incasseringsvermogen gevraagd van de weggebruikers en de omgeving. Het is allemaal niet voor niets geweest. Nu ligt er een mooie nieuwe, veilige weg die zorgt voor een betere en snellere doorstroming van het verkeer. En daar zijn we allemaal bij gebaat!”, aldus Ingrid de Bondt.

De aannemer Ballast Nedam ging aan het werk volgens een DCM-contract (Design, Construct, Maintanance). Deze vorm bepaalt dat de aannemer verantwoordelijk is voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de weg voor de komende twintig jaar. Ingrid de Bondt markeerde in haar speech dat deze contractvorm een goed voorbeeld is van Publiek Private Samenwerking.

In totaal is 14,2 kilometer weg vernieuwd, hiervoor moesten ca. 35.000 heipalen de grond in. Daarnaast zijn er onder andere twee fietstunnels aangelegd en werden zeven kruisingen vervangen door rotondes. De weg die er nu ligt is Duurzaam Veilig ingericht en zorgt de komende decennia voor een verbeterde doorstroming van het verkeer.

De komende weken voert de provincie nog een aantal restwerkzaamheden uit. Het gaat dan om herstelwerkzaamheden aan de parallelweg in weggedeelten tussen Krimpen aan de Lek en Berkenwoude. Gemotoriseerd verkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden, fietsers worden door middel van borden omgeleid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland