Handelsmissie regio Picardie en Parijs van 7 t/m 9 november 2011

psps consultants export & investment services organiseert van 7 t/m 9 november 2011 in opdracht van NL EVD Internationaal een handelsmissie naar de regio Picardië en Parijs (Frankrijk). Aan Nederlandse kant wordt het project ondersteund door het Nederlands Water Partnership (NWP), Infrasite.nl en NLingenieurs en aan Franse kant door de Nederlandse ambassade in Parijs en het NBSO Lille.

De reis is geschikt voor maximaal 12 bedrijven op het vlak van bouw en engineering, logistiek, adviesbureaus, data en monitoring, bouw en apparatuur m.b.t. intermodale activiteiten en m.b.t. toeristische activiteiten en energievoorziening.

Korte toelichting

De Seine- Scheldeverbinding is ’s werelds grootste binnenvaartproject van het moment en een van Europa’s grootste infrastructuur projecten. Het project bestaat uit het verbinden van de rivier de Seine met de waterwegen en de zeven grootste havens van Noordwest Europa. Met het nieuwe kanaal (106km) komt er niet alleen een betere vaarweg tussen de Seine en de Schelde, er komen ook 4 multimodale bedrijventerreinen: bij Noyon (60 ha.), bij Nesle (90 ha.), bij Péronne (60 ha.) en bij Marquion (156 ha.), met naast binnenvaart ook weg- en spooraansluitingen. De totale investering van deze platformen bedraagt 500 miljoen euro. Een eerste fase, met name de bouw van de kaaimuren, verharding van de terreinen en aansluitingen, is voorzien voor 2016.

5 april 2011:

Nicolas Sarkozy leidt officieel de onderhandelingsactiviteiten voor de constructie van het nieuwe Seine Nord kanaal in. Deze zullen leiden tot de benoeming van de bouwonderneming die het consortium voor het bouwen van het nieuwe kanaal zal vormen en het operationele en financiële deel van het project in zijn beheer zal houden.

26 mei 2011:

Protocolakkoord voor de financiering en het beheer van de vier multimodale platforms langs het nieuwe kanaal Seine-Nord door de overheid, VNF, de lokale groeperingen en de vier grote havens Le Havre, Rouen, Duinkerke en Parijs. De totale investering bedraagt 500 miljoen euro. Een eerste fase, met name de bouw van de kaaimuren, verharding van de terreinen en aansluitingen, is voorzien voor 2016.

Een ideale uitgangspunt voor zakendoen!

Het is de inzet van de missie Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het opzetten of uitbouwen van contacten in verband met het project Seine-Nord, met name in verband met de multimodale platformen, en hen in contact te brengen met geïnteresseerde Franse handelspartners die bij het project betrokken zijn. Dit wordt gerealiseerd door een goede mix van collectieve, marktverkennende activiteiten en individuele matchmaking gesprekken in de regio Picardie en Parijs.

Uitgebreider informatie over dit project vindt u in de bijlage (Projectflyer UM waterinfrastructuur naar Frankrijk van 7-9 november 2011).

De kosten voor deelname aan de reis bedragen € 500,- all in (excl. eigen reis- en verblijfskosten in de regio Picardië en Parijs).

Inschrijven kan tot uiterlijk 30 augustus 2011 via de website: www.agentschapnl.nl/cpa/frankrijkinfra

(Let op: tenzij u dit al gedaan heeft, moet u zich allereerst met een wachtwoord bij de NL EVD Internationaal registreren, alvorens u zich kunt inschrijven.)

Met absoluut minimale kosten een maximaal resultaat

  • Deelname aan handelsreis bedraagt slechts € 500,- all in (excl. eigen reis- en verblijfskosten in Picardië en Parijs)
  • Collectief reis- en verblijfarrangement
  • Organisatie, inclusief matchmaking en communicatie, is in handen van een professioneel exportadviesbureau, i.s.m. de Nederlandse ambassade in Parijs en het NBSO Lille.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: psps consultants