Heijmans past organisatie verder aan

‘s-Hertogenbosch – Na eerdere berichtgeving over het vervallen van 200 arbeidsplaatsen bij de ondersteunende (staf)diensten bij Heijmans komen nog eens 450 extra arbeidsplaatsen in de meer operationele sfeer te vervallen. Het betreft zowel direct als indirect personeel in Nederland. Er verdwijnen arbeidsplaatsen bij Vastgoed en Woningbouw, Utiliteitsbouw en Wegenbouw (Infra). Door de ingreep moet de organisatie kosteneffectiever gaan opereren.

Aanleiding voor de maatregel is drieledig:

  • Herpositionering van woning- en utiliteitsbouw
  • betere afstemming van aanwezige capaciteit en verwachte volumes
  • meer efficiency door minder vestigingen / regio’s

De vastgoedbranche ondervindt de gevolgen van de verslechterde marktomstandigheden. De organisatie van zowel Vastgoed als Woningbouw wordt aangepast, daarbij rekening houdend met de lagere aantallen te verkopen en te bouwen nieuwe woningen. Voor de activiteiten op het gebied van utiliteitsbouw wordt minder werk voorzien als gevolg van een selectief aannemingsbeleid. In de markt voor wegenbouw is overcapaciteit van asfalt. Mede als gevolg daarvan komen bij deze activiteit arbeidsplaatsen te vervallen.

Het vervallen van de 450 extra arbeidsplaatsen wordt gerealiseerd door het beëindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen. Dit krijgt in de loop van 2009 zijn beslag.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV