ARCADIS omzet stijgt, winst blijft op niveau

  • Bedrijfsopbrengsten in derde kwartaal 5% hoger
  • Autonome groei blijft op niveau, ondanks afzwakkende groei in UK en VS
  • EBITA stijgt 8% met handhaving hoge marge
  • Netto operationele winst stabiel, ondanks valuta-effect van -5% en hogere financieringslast
  • In eerste negen maanden 15% hogere omzet en 11% hogere netto operationele winst
  • Verwachte stijging netto operationele winst heel 2008 circa 10%

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft in het derde kwartaal bij een stijgende omzet de winst op een goed niveau gehandhaafd. De omzet kwam uit op € 427 miljoen, een stijging met 5% waarvan 3% autonoom. De bruto toegevoegde waarde (de omzet die door ARCADIS medewerkers wordt geproduceerd) groeide autonoom 8%. De EBITA steeg 8% tot € 30,3 miljoen. De netto operationele winst bleef met € 16,3 miljoen op het niveau van vorig jaar, ondanks negatieve koersverschillen en gestegen financieringslasten. De daling van de Amerikaanse dollar en het Britse pond had een negatief effect op omzet en resultaat van 5%.

In de eerste negen maanden groeide de omzet 15%. Omzet en bruto toegevoegde waarde namen autonoom met 7% toe. Alle marktsegmenten droegen hieraan bij. De EBITA steeg 17%, de netto operationele winst 11%. Dit kwam door groei van activiteiten, een goede bijdrage van acquisities en lichte verbetering van de marge tot 10,3% tegenover 10,1% vorig jaar. Het valuta-effect was 6% negatief.

Vroeg in het derde kwartaal werd het Italiaanse milieuadviesbureau SET (omzet € 9 miljoen, 35 medewerkers) overgenomen. Hiermee kan zowel voor de (multinationale) klanten van ARCADIS als die van SET de dienstverlening worden uitgebreid. Begin augustus werd in Nederland Copijn (omzet € 6 miljoen, 60 medewerkers), ontwerper en uitvoerder van groenprojecten, verkocht omdat het niet meer behoorde tot de kernactiviteiten.

Bestuursvoorzitter ir. H.L.J. Noy over de cijfers: "Tot nu toe is de invloed van de kredietcrisis voor ARCADIS beperkt. In de Engelse vastgoedmarkt staat onze dienstverlening onder druk, terwijl in de Amerikaanse milieumarkt de groei vertraagt mede door het aflopen van enkele grote projecten met veel toelevering derden. Toch bleef de autonome groei van onze eigen activiteiten met 8% op een hoog niveau en werd de marge gehandhaafd. Door vroegtijdig in te zetten op kostenbeheersing en intensivering van marktinspanningen op kansrijke gebieden, anticiperen we op veranderingen in de markt. Het sterke commitment van onze medewerkers en interne samenwerking gericht op synergie helpt ons kansen in de markt te benutten."

U vindt het volledige rapport op http://www.arcadis-global.com

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.