Huizinga lanceert nieuwe subsidieregeling binnenvaart

Den Haag – Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat stelt 5,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van innovaties in de binnenvaart.

De subsidie is onder meer bedoeld voor projecten die zich richten op het verminderen van de schadelijke uitstoot en brandstofverbruik. Ook kan de subsidie worden besteed aan projecten voor nieuwe overslagtechnieken, ICT en informatiestromen, onderwijs en security.

Van het totale subsidiebedrag van 5,5 miljoen euro is in 2008 1,25 miljoen beschikbaar. Hiervan is één miljoen beschikbaar voor projecten met kosten boven 100.000 euro. Geïnteresseerde ondernemers in de binnenvaart kunnen tussen 15 juli en 31 augustus 2008 intekenen op de subsidieregeling. Daarnaast is er 250.000 euro beschikbaar voor kleinere projecten. Hiervoor kunnen tot en met 31 oktober voorstellen worden ingediend.

De subsidiemaatregel, die Huizinga heeft aangekondigd in haar beleidsbrief ‘Varen voor een vitale economie’ maakt deel uit van een vierjarig innovatieprogramma voor de binnenvaart. Doel van de regeling is de binnenvaartsector te stimuleren tot meer innovaties.

SenterNovem voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Meer informatie

SenterNovem subsidieregeling binnenvaart

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat