Duitse stadscentra voeren milieuzonering in

Duits milieuvignet verkrijgbaar bij ANWB

Den Haag – Via de ANWB kunnen met ingang van 20 mei 2008 milieustickers voor Duitse stadscentra worden aangevraagd. Deze zogenoemde Umweltplaketten bestaan in drie kleuren en worden afgegeven aan de hand van de emissieklasse waaraan een voertuig voldoet.

In Duitsland is op 1 januari 2008 een wet van kracht waardoor delen van steden voor sommige auto’s tot verboden gebied zijn verklaard. Deze delen worden als “Umweltzone” aangeduid. Inmiddels zijn er elf steden die een dergelijke milieuzone hebben. Dit verbod geldt ook voor buitenlandse toeristen. De milieustickers moeten worden aangebracht op personenauto’s, bestelauto’s, bussen en vrachtauto’s. Uitgezonderd zijn motorfietsen en bromfietsen.

De milieusticker is verkrijgbaar bij de ANWB en VVV-winkels en kost €12,50. De aanvrager moet persoonlijk langskomen en zijn kentekenbewijs tonen. Een kopie van dit bewijs is nodig om de aanvraag in te dienen. Bij bezoek aan een ANWB-winkel kan bovendien worden vastgesteld of een autobezitter recht heeft op een sticker. Na aanvraag wordt de sticker binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ANWB