Imtech versterkt ICT-positie in de UK met overname REAL Solutions

Opnieuw versterking partnership met IBM

Gouda – Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de ICT-onderneming REAL Solutions Group Ltd. in de UK overneemt. De overnameprijs (inclusief earn-out) is gebaseerd op zes maal de EBITA en wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van REAL Solutions blijft na overname aan.

Profiel REAL Solutions Group
REAL Solutions, gevestigd in Londen en Manchester, is een ICT-specialist heeft een mix van activiteiten binnen het IBM-portfolio. 60 procent van de omzet wordt gerealiseerd door advisering over en implementatie van IBM-infrastucturen, 20 procent door IBM-software en 20 procent door ICT-services binnen het IBM-portfolio. Het aandeel software en services binnen de IBM-brands Rational, Lotus, Websphere en Tivoli is stijgende. De onderneming kent een sterke reputatie en telt een brede basis van ruim 400 gerenommeerde klanten. Op basis van dit solide track record en duidelijk groeipotentieel wordt REAL Solutions door IBM gezien als een van de belangrijkste business partners in de UK. REAL Solutions telt momenteel een kleine honderd medewerkers en realiseerde in 2007 een omzet van ruim 32 miljoen Engelse ponden (ruim 46 miljoen euro).

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door Business Intelligence en overkoepelende ICT-applicaties. Uitbreiding van de Europese ICT-activiteiten van Imtech is voornamelijk gericht op versterking van de positie als business partner van Microsoft en IBM. In Nederland en in Duitsland is inmiddels een sterke positie opgebouwd als IBM business partner via zowel Imtech ICT (Nederland) als Fritz und Macziol. (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). De ambitie is om via acquisities ook in andere Imtech-landen (met name UK, België en Spanje) een vergelijkbare positie op te bouwen. De overname van REAL Solutions past prima in dit strategisch kader. Imtech bezit de ambitie om op termijn uit te groeien tot één van de sterkste partners in Europa van zowel IBM als Microsoft.

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 18.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index en de Next 150 index.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.