Omzet en Resultaat Oranjewoud N.V. stijgen sterk

Voorlopige jaarcijfers 2007 beursfonds Oranjewoud N.V.

Het beursfonds Oranjewoud N.V. heeft in 2007 een forse omzet- en resultaatgroei gerealiseerd. De omzet steeg met 23 procent van 191 miljoen euro naar 235 miljoen euro, het resultaat na belasting steeg fors met 57 procent van 10,7 miljoen euro naar 16,8 miljoen euro.

Het afgelopen jaar stond voor Oranjewoud in het teken van verdere uitbouw en groei. Zowel het aantal medewerkers als de activiteiten op de verschillende aandachtsgebieden vertoonden een duidelijke autonome groei. Ook de strategische acquisities in 2007 van zeven bedrijven in de drie kernsectoren van Oranjewoud, te weten advies, realisatie en detachering, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei.

In de eerste maanden van 2008 is de uitbouw voortgezet. Door de acquisitie van het Amerikaans adviesbureau Delta Environmental Consultants in de eerste week van dit jaar heeft Oranjewoud haar internationale positie fors versterkt. Dankzij deze stap behoort Oranjewoud nu tot de wereldwijde top vijf van milieuconsultants.

De overname werpt reeds zijn vruchten af. Zo dingt Oranjewoud/Delta, als één van de vijf bedrijven, mee naar de opdracht voor het onderzoeken en voorbereiden van de bodemsanering van de tijdens de Golfoorlog ernstig vervuilde grond in Koeweit. Daarnaast doet Oranjewoud mee aan tenders voor meerdere aardoliemaatschappijen per continent.

Vooruitzichten Oranjewoud N.V. voor 2008

Het jaar 2007 was voor het beursfonds een geslaagd jaar. De directie is voornemens de ingezette groei in 2008 verder voort te zetten. De directie doet geen concrete uitspraken met betrekking tot omzet- en resultaatontwikkeling voor het jaar 2008.

Jaarvergadering

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 16 mei 2008.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Oranjewoud Beheer B.V.