ARCADIS breidt verder uit in Amerikaanse milieumarkt

Arnhem – ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft 100% van de aandelen overgenomen van LFR Inc., een Amerikaans milieuadviesbureau met een omzet in 2007 van US$ 127 miljoen (US$ 63 miljoen bruto toegevoegde waarde) en marges dichtbij de ARCADIS doelstelling voor milieu. Als een nationaal erkende speler in de advies- en milieumarkt met het hoofdkantoor in de San Francisco Bay Area (Californië), werkt LFR met ruim 480 medewerkers vanuit 34 kantoren verspreid door de Verenigde Staten, vooral voor opdrachtgevers uit de private sector. ARCADIS neemt LFR over van een groep investeerders. Verwacht wordt dat de overname direct positief zal bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

LFR is sinds 1963 actief en is één van de laatste grote, vooraanstaande en onafhankelijke milieuadviesbureaus in Noord Amerika. LFR heeft een breed dienstenpakket op het gebied van milieu, waaronder turn key bodemsanering (Guaranteed Site SolutionsTM), milieuonderzoek, geotechnische adviezen, risicoanalyses, ondersteuning bij milieuclaims alsmede advisering ten aanzien van luchtkwaliteit en verwijdering van gevaarlijke stoffen. Over de afgelopen vijf jaar is de onderneming met meer dan 10% per jaar gegroeid.

"Deze acquisitie versterkt de positie van ARCADIS als marktleider op milieugebied. Met ruim een derde van de omzet, is milieu een belangrijke activiteit van ARCADIS, waardoor we sterk kunnen blijven groeien, onder andere gedreven door majeure thema’s als duurzaamheid en klimaatverandering," zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "Met deze acquisitie krijgen we een betere positie in Californië, een belangrijke milieumarkt, met veel groeikansen door de combinatie van expertise," aldus Steve Blake, directeur van ARCADIS in Amerika. "Net als bij de overname van Blasland, Bouck and Lee, in 2005, verwachten we ook nu te profiteren van het verkopen van elkaars diensten aan onze wederzijdse klanten, zowel in de V.S. als internationaal en op termijn ook van operationele synergie."

Frank Lorincz, Directeur van LFR zei: "Door ons aan te sluiten bij ARCADIS kunnen we onze medewerkers uitstekende ontwikkelingsperspectieven bieden. Daarnaast versterken we direct onze marktpositie omdat we nu via het ARCADIS netwerk onze klanten ook internationaal van dienst kunnen zijn. Ook krijgen we toegang tot veel deskundigheid in infrastructuur en project management, naast de uitgebreide milieutechnologie waarvoor ARCADIS in de branche bekend staat. In ruil hiervoor, zal ARCADIS kunnen profiteren van onze geografische spreiding en specialistische deskundigheid om hun klanten beter van dienst te kunnen zijn."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 12.000 mensen realiseren samen een concernomzet van € 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring van de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.