DeKilometerverzekering uitgenodigd voor VanAnaarBeter

Bergen – De organisatie van DeKilometerverzekering.nl is door het ministerie van Verkeer en Waterstaat uitgenodigd om mee te dingen naar de VanAnaarBeter-Prijs. Het verzekeringsbedrijf is per 1 augustus 2007 gestart met de verkoop van een autoverzekering per kilometer. Deze verzekering maakt automobilisten bewust van hun rijgedrag en beperkt onnodig autogebruik, voorkomt files en is beter voor het milieu.

VanAnaarBeter-Prijs

In 2006 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat een jaarlijkse prijs ingesteld voor de beste gerealiseerde initiatieven van bedrijven die gericht zijn op het verminderen van files. In de jury heeft onder anderen zitting Karla Peijs, oud-minister van Verkeer en Waterstaat en thans Commissaris van de Koningin in Zeeland. Op 6 november 2007 zal de huidige minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, de prijs uitreiken.

De nieuwe manier van het verzekeren van de auto is opmerkelijk omdat automobilisten ook geld terug krijgen als ze minder kilometers hebben gereden dan verwacht. Kortingen en schadevrije jaren zijn ook niet meer van belang voor de premie. De kilometerverzekering rekent alleen af op basis van het aantal gereden kilometers. Zo wordt de automobilist financieel bewust gemaakt van zijn rijgedrag en dat helpt mee in de vermindering van vaak onnodig lange files.

Succes verzekerd

De vraag naar een kilometerverzekering is groot. De kilometerpremie ligt al snel honderden euro’s lager dan die van een traditionele autoverzekering. De site heeft tot nu toe meer dan 500.000 hits gehad. De organisatie van het Noord-Hollandse verzekeringsbedrijf spreekt van een waar succes en denkt een goede kans te maken op de VanAnaarBeter-Prijs.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Lees ook het Infrasite Producten Nieuwsbericht Premie betalen per gereden kilometer

Lees ook het Infrasite Nieuwsbericht Ding mee naar de VanAnaarBeter-Prijs 2007

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DeKilometerverzekering