Ontwikkelingen Tauw Group

Deventer – Tauw Group heeft per 31 december 2006 haar laboratoriumactiviteiten volledig overgedragen aan Agrolab. Daarnaast heeft Tauw GmbH begin januari het adviesbureau Dr. Werner Wohlfarth, Unternehmensberatung und Umweltschutz uit Burscheid overgenomen.

Overdracht Laboratorium aan Agrolab
Op 31 december 2006 heeft de formele verkoop van het Laboratorium aan Agrolab plaatsgevonden. Tauw Group en Agrolab werken al sinds begin 2004 samen als partners. En nu heeft Tauw Group de labactiviteiten volledig overgedragen aan Agrolab. De komende jaren zullen beide partijen als volledig zelfstandige ondernemingen actief blijven samenwerken. Elkaar versterkend in de Europese markt.

Versterking activiteiten in Duitsland
Begin januari 2007 heeft Tauw GmbH (Duitsland) de overname gerealiseerd van het adviesbureau Dr. Werner Wohlfarth, Unternehmensberatung und Umweltschutz uit Burscheid, net ten noorden van Keulen. Het bureau vult het dienstenpakket van Tauw GmbH uitstekend aan. Het werkgebied bestaat uit het ondersteunen van klanten bij vergunningaanvragen (inclusief communicatie naar het bevoegd gezag), milieustudies, certificering van milieumanagementsystemen en emissiehandel. In meer technische zin voert het bureau geluids- en geurmetingen uit.

Het bureau heeft een uitstekende reputatie, langdurige klantrelaties en een goede winstgevendheid. Klanten zijn onder meer ThyssenKrupp, Daimler Chrysler en E.on. De onderneming heeft 15 medewerkers. De directeur, Dr. Wohlfarth, blijft de komende drie jaar aan Tauw verbonden. Naast de vestiging in Burscheid heeft het bureau een klein verkoopkantoor in Leipzig. De onderneming wordt juridisch en financieel volledig geïntegreerd binnen Tauw GmbH. Een uitzondering vormen de certificeringactiviteiten die vanwege de onafhankelijke positie in Dr. W. Wohlfarth Zertifizierung GmbH (een 100% dochteronderneming van Tauw GmbH) blijven. De activiteiten blijven vooralsnog onder de naam Dr. Werner Wohlfarth, Unternehmensberatung und Umweltschutz uitgevoerd worden.

Tauw Group is een onafhankelijk, internationaal opererend advies- en ingenieursbureau, gespecialiseerd in de inrichting, verbetering en instandhouding van de fysieke omgeving, het milieu en de infrastructuur. Vanuit een breed scala aan disciplines werken 1200 medewerkers aan projecten voor overheid en bedrijfsleven. Tauw is toonaangevend op het gebied van studies, advies, ontwerp en metingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Tauw Groep