70 mln euro voor spoorzones in Brabant

Brabant scoort hoog in rijksregeling

’s-Hertogenbosch – Zeven gemeenten in de provincie Noord-Brabant krijgen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in totaal bijna €70 miljoen voor het aanpakken van de spoorse doorsnijdingen. De Provincie Noord-Brabant heeft zich hier het afgelopen half jaar hard voor gemaakt en is dan ook tevreden met de uitkomst. Het geld is vooral bedoeld voor bestaande plannen die net het laatste financiële zetje nodig hadden.

De regeling spoorse doorsnijdingen van het ministerie van V&W is een regeling om via een financiële bijdrage de barrièrewerking van het spoor in het stedelijk gebied te verminderen of op te heffen. De Brabantse projecten waar het Ministerie van V&W de bijdrage aan geeft, zijn die van de gemeenten Bergen op Zoom, ’s-Hertogenbosch, Vught, Deurne, Geldrop-Mierlo, Helmond, Tilburg en Boxmeer. Het totaalbedrag van de regeling is €300 miljoen. De Brabantse projecten gezamenlijk zijn goed voor ruim 22% van dit bedrag.

Verantwoordelijk verkeersgedeputeerde Janse de Jonge: “Ik ben zeer content met dit resultaat na een intensieve lobby van ruim een half jaar. Deze €70 miljoen geeft een enorme impuls aan de vernieuwing van het stedelijk gebied rond de spoorzones in Brabant.”

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Subsidie spoorse doorsnijdingen groot succes

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant