Heijmans rondt verkoop Vebo Holding BV af

’s-Hertogenbosch – Heijmans NV heeft definitief overeenstemming bereikt over de overname door BTE Nederland BV van alle aandelen Vebo Holding BV. De overnamesom is in contanten voldaan. Voor Heijmans resulteert dit in een boekwinst op de verkoop van aandelen van circa € 3 miljoen. In de prognose voor de winst na belastingen voor heel 2006 van € 87 miljoen is hiermee rekening gehouden.

Vebo is actief in ontwerp, fabricage en levering van seriematige prefab beton- en staalelementen. De producten worden vooral afgezet in de woning- en utiliteitsbouw op de Nederlandse markt. De onderneming maakt sinds 1997 deel uit van Heijmans. Onder Vebo Holding BV ressorteren de 100% dochters Prefab Beton Vebo BV, Vebo Staal BV en Nehobo Beton en Staal BV. Vebo Holding BV realiseerde in 2005 een omzet van € 37 miljoen en heeft circa 260 medewerkers in dienst.

Doel van de Heijmans strategie is de focus op de keten vastgoed, bouw en infra. Productiebedrijven in seriematige producten vallen buiten deze kernactiviteiten. In lijn met deze strategie werd in april 2005 productiebedrijf Opstalan (isolerende daksystemen) verkocht en werd in januari 2006 overeenstemming bereikt over een management buy-out van het hout- en spaanplaatverwerkend bedrijf Bouw Toe.

BTE Nederland BV, de Nederlandse divisie van de BTE-groep, maakt deel uit van de Hombergh -groep te Teteringen. De BTE -groep is een toonaangevende industriële groep van prefab betonproducenten met een geconsolideerde omzet van circa € 110 miljoen. De BTE -groep heeft in Nederland en Duitsland ongeveer 650 medewerkers in dienst en beschikt over 12 productielocaties.

De overname van Vebo Holding BV past volledig binnen de visie en de strategie van BTE om haar positie in Nederland te versterken en is aantrekkelijk vanwege het complementaire karakter van de producten van Vebo. Daarnaast zal door samenwerking met de andere BTE- bedrijven gestreefd worden naar het realiseren van schaalvoordelen en het optimaliseren van de productie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV