Boskalis voltooit overname Blankevoort

Papendrecht – Boskalis versterkt positie met acquisitie en vlootuitbreiding
Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft op 31 mei 2006 de eerder aangekondigde overname van de baggervloot en -activiteiten van het Nederlandse bedrijf D. Blankevoort International Dredging Company voltooid. Boskalis verwerft hiermee een additioneel team van ruim 80 ervaren medewerkers, alsmede drie sleephopperzuigers van respectievelijk 4.700m³, 3.000m³ en 2.500m³.

Tevens heeft Boskalis heden de tussensectie besteld ten behoeve van de verlenging van de jumbohopper Queen of the Netherlands. Evenals haar zusterschip WD Fairway, dat in 2003 werd verlengd, krijgt zij een inhoud van 35.500 m³, circa 50% meer dan haar huidige omvang. De verlenging zal naar verwachting eind 2007 gereed zijn.

Daarnaast zijn de voorbereidingen van de renovatie van de jumbocutter Phoenix in een vergevorderd stadium, Boskalis verwacht ook deze eind 2007 weer in de vaart te kunnen brengen.

Bovenstaande transacties zijn belangrijke stappen in de strategie van Boskalis, die gericht is op groei door zowel acquisities als vlootuitbreiding.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis:
"Met deze acquisitie en vlootuitbreidingen versterken wij onze marktpositie op korte termijn. Er is veel werk aan de winkel, onze schepen zijn goed bezet en de markt vraagt om strategische uitbreiding van onze vloot."

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore-dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief haar aandeel in partnerships) ruim 7.000 medewerkers in dienst.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke Boskalis Westminster nv