Mario Van der Zwan directeur PPS Heijmans

‘s-Hertogenbosch – Per 1 juli 2006 zal de heer ir. Mario van der Zwan (41) de business unit Publiek Private Samenwerking (PPS) gaan leiden. Mario van der Zwan is op dit moment algemeen directeur bij het verkeerskundig adviesbureau AVG in Utrecht.

Na zijn studie Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen heeft Van der Zwan vanaf ’91 diverse functies vervuld binnen het Ingenieursbureau NS en Holland Railconsult. Daarnaast volgde hij een postdoctorale opleiding Infradevelopment aan de Rijksuniversiteit Groningen en een Management Development programma aan Universiteit Nyenrode.

Vanaf 2003 is Van der Zwan directeur van verkeerskundig adviesbureau AGV en lid van het directieteam van Holland Railconsult. Van der Zwan is als consultant betrokken bij de projectorganisatie Zuiderzeelijn van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Heijmans wil een actieve rol spelen in de PPS en PFI markt (privaat gefinancierde initiatieven) en vaker op basis van nieuwe contractvormen (design & construct en onderhoud & financiering) samenwerken. Steeds vaker schept overheidsbeleid ruimte voor dergelijke samenwerkings- en contractvormen. De full service-strategie van Heijmans biedt bij deze vormen meerwaarde en mogelijkheden voor structurele betrokkenheid. Vandaar dat er op concernniveau een business unit PPS is opgezet.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV