Heijmans verkoopt Vebo aan BTE Nederland BV

‘s-Hertogenbosch – Heijmans NV en BTE Nederland BV hebben overeenstemming op hoofdlijnen bereikt over de overname door BTE Nederland BV van alle aandelen Vebo Holding BV. Vebo Holding BV realiseerde in 2005 een omzet van € 37 miljoen en heeft circa 260 medewerkers in dienst.

Vebo is actief in ontwerp, fabricage en levering van seriematige prefab beton- en staalelementen. De producten worden vooral afgezet in de woning- en utiliteitsbouw op de Nederlandse markt. De onderneming maakt sinds 1997 deel uit van Heijmans. Onder Vebo Holding BV ressorteren de 100% dochters Prefab Beton Vebo BV, Vebo Staal BV en Nehobo Beton en Staal BV.

Al eerder gaf Heijmans aan dat seriematige productie niet past in de strategie van de onderneming. Heijmans wil haar activiteiten aan de voorkant van de keten (ontwerp, ontwikkeling) en aan de achterkant van de keten (onderhoud en beheer) uitbreiden. In april 2005 verkocht Heijmans productiebedrijf Opstalan (isolerende daksystemen) en in januari 2006 is er overeenstemming bereikt over een management buy-out van het hout- en spaanplaatverwerkend bedrijf Bouw Toe.

BTE Nederland BV, de Nederlandse divisie van de BTE-groep, maakt deel uit van de Hombergh -groep te Teteringen. De BTE -groep is een toonaangevende industriële groep van prefab betonproducenten met een geconsolideerde omzet van circa € 110 miljoen. De BTE -groep heeft in Nederland en Duitsland ongeveer 650 medewerkers in dienst en beschikt over 12 productielocaties.

De overname van Vebo Holding BV past volledig binnen de visie en de strategie van BTE om haar positie in Nederland te versterken en is aantrekkelijk vanwege het complementaire karakter van de producten van Vebo. Daarnaast zal door samenwerking met de andere BTE- bedrijven gestreefd worden naar het realiseren van schaalvoordelen en het optimaliseren van de productie.

Heijmans stelt BTE in staat een due diligence onderzoek uit te voeren, waarna partijen verwachten medio mei 2006 de overname af te ronden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV