Imtech wil ABB Building Services Luxemburg overnemen

Gouda – Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voornemens is ABB Building Services Luxemburg over te nemen.

Imtech, dat in Luxemburg opereert onder de naam Paul Wagner et Fils, is in dit land de enige grote multidisciplinaire technische dienstverlener. Met 285 medewerkers wordt op jaarbasis een omzet van ruim 30 miljoen euro gerealiseerd. Imtech is marktleider in het nieuwbouwsegment en wenst strategisch haar activiteiten op het gebied van services en management verder te verbreden. In de afgelopen jaren is in dit segment een goede positie opgebouwd waarbij het dienstenpakket is uitgebreid tot compleet maintenance management, inclusief energiemanagement. Met de overname van ABB Building Services Luxemburg wordt deze strategie in verdere versnelling gebracht.

Van ABB Luxemburg neemt Imtech diverse service- en managementcontracten ter waarde van ruim twee miljoen euro en circa 20 onderhoudsspecialisten over. Gegeven de synergetische fit zullen deze Luxemburgse activiteiten van Imtech in de toekomst naar verwachting tot additionele groei leiden.

De verwachting is dat de voorgenomen overname voor eind 2005 geformaliseerd wordt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.