DHV verwerft meerderheidsbelang Stewart Scott Int.

Amersfoort – Op 20 oktober 2005 heeft DHV zijn aandeel in de Zuid-Afrikaanse partner Stewart Scott International uitgebreid naar 65%. DHV is daarmee het eerste Nederlandse advies- en ingenieursbureau met een meerderheidsbelang in een Zuid-Afrikaans consultancy bureau.

Door de uitbreiding van het belang in SSI versterkt DHV zijn positie op het Afrikaanse continent. De samenwerking tussen DHV en SSI bewijst al geruime tijd zijn toegevoegde waarde bij verschillende (lucht)haven- en waterprojecten in diverse landen in Afrika. Door na 11 jaar partnership het minderheidsbelang van 32% om te zetten naar een meerderheidsbelang van 65%, stijgt de omzet van DHV in de Afrikaanse regio van
17 Euro miljoen in 2005 naar 41 miljoen Euro in 2006.

Bijzonder is dat de nieuwe overeenkomst tussen DHV en SSI een belangrijke impuls geeft aan het broad based black economic empowerment-beleid van de Zuid-Afrikaanse regering. Van de aandelen is nu 25% in handen van zwarte investeerders, nog eens 10% is eigendom van de lokale medewerkers.

Stewart Scott International is actief op het gebied van onder meer transport, water, mijnbouw, bouw en energie. Naast zestien kantoren in Zuid-Afrika heeft SSI kantoren in Angola, Botswana, Kenya, Mozambique, Swaziland, en Zimbabwe.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV