Akkoord Vlaamse Regering tol Oosterweelverbinding

Antwerpen – Op voorstel van de Vlaamse ministers Dirk Van Mechelen, Kris Peeters en Kathleen Van Brempt heeft de Vlaamse Regering vrijdag 22 juli 2005 een belangrijke beslissing genomen over de toltarieven voor Oosterweelverbinding en de financiering van het Vlaams Gewest om het Masterplan mogelijk te maken. De Vlaamse Regering legde het toltarief vast voor de Oosterweelverbinding op 2 euro (excl. BTW) voor personenvervoer en 13 euro (excl. BTW) voor vrachtvervoer onder de 12 ton. Voor vrachtvervoer boven 12 ton wordt het toltarief geplafonneerd op 15,6 euro (excl. BTW).

De totale kapitaalsinbreng tot 2010 van het Vlaams Gewest voor de realisatie van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen bedraagt 700 miljoen euro, waarvan reeds 463,3 miljoen euro werd gerealiseerd.

Op basis van deze beslissing kan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de financiering en de realisatie van het Masterplan Antwerpen verder zetten.

Gelijktijdig met de realisatie van de Oosterweelverbinding gaan verschillende mobiliteitsprojecten van start voor binnenvaart, openbaar vervoer (tramlijnverlengingen) en zachte weggebruiker (voet- en fietspaden, oversteekplaatsen).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Masterplan Mobiliteit Antwerpen