tubetalk pion kunststoffen
Brand story

Zo maak je een bouwproduct circulair

Bert van Erkel (Kiwa Nederland) en Gerben Borger (PION Kunststoffen) in de eerste uitzending van TubeTalk. afbeelding via TubeTalk

PION Kunststoffen komt met een nieuw initiatief: TubeTalk, een podcastserie over bedrijven die binnen de infrasector werken aan circulariteit. Sprekers praten over de uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen en op de markt brengen van een circulair bouwproduct. De eerste uitzending is nu te beluisteren.

Eén ding is zeker: circulariteit bereik je niet alleen. Opdrachtgevers van groene aanbestedingen hebben aannemers en leveranciers nodig. Leveranciers zijn op hun beurt afhankelijk van aannemers die groene stappen durven te zetten. In elk ander geval is het moeilijk om de kosten van de ontwikkeling van een circulair product te rechtvaardigen.

PION Kunststoffen, de initiatiefnemer van podcastserie TubeTalk, wil bedrijven met groene ambities in contact brengen. Samen sta je sterker, meent de leverancier van kabelbescherming. De missie heeft een persoonlijke lading. Directeur Gerben Borger timmerde bijna acht jaar lang aan de weg om een groen alternatief voor kabelbescherming op de markt te brengen. De lessen die hij leerde staan centraal in de eerste uitzending van TubeTalk.

Van niets naar iets

Borger wordt vergezeld door Bert van Erkel van Kiwa Nederland. Dit bedrijf houdt zich bezig met het certificeren van de kwaliteit van producten en diensten. Dat bleek een belangrijke schakel in de reis van PION.

“Een aannemer wil niet altijd werken met materiaal dat hij niet kent”, vertelde directeur Borger eerder deze maand in een interview met Infrasite. Vandaar klopte zijn bedrijf ongeveer drie jaar geleden bij Kiwa aan. PION zocht een certificering voor Circulartube, de naam van de nieuwe kabelbescherming. Het product werd zorgvuldig getest en ontving een positieve beoordeling. De officiële certificering opent de deur voor de toepassing van Circulartube in grote aanbestedingen en gestuurde boringen.

Lessen

Het nastreven van een certificering is slechts een van de stappen die PION op weg hielp naar een circulair product. De andere stappen deelt het bedrijf net zo graag. PION maakte een overzicht met tips en tricks voor infrabedrijven die circulair (willen) denken en doen. De zogeheten ‘circulaire selectieleidraad’ is beschikbaar op circulaireaanbesteding.nl.

De selectieleidraad is onderdeel van een aanbesteding die PION als leverancier uitschreef. Met de stunt wil het bedrijf de markt prikkelen. “In tegenstelling tot de gebruikelijke aanbestedingen sluiten we niemand uit, maar nodigen we juist iedereen uit om mee te doen”, aldus Borger.

Op dit moment zoekt PION naar bedrijven die hun ervaring willen delen met het ontwikkelen of aanbieden van circulaire diensten of producten. Bijvoorbeeld als gastspreker voor de volgende podcastuitzending, of gewoon per mail. Heb jij een innovatief inzicht dat de markt qua circulair ondernemen naar een hoger niveau kan tillen? Laat het TubeTalk weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Zo maak je een bouwproduct circulair | Infrasite
tubetalk pion kunststoffen
Brand story

Zo maak je een bouwproduct circulair

Bert van Erkel (Kiwa Nederland) en Gerben Borger (PION Kunststoffen) in de eerste uitzending van TubeTalk. afbeelding via TubeTalk

PION Kunststoffen komt met een nieuw initiatief: TubeTalk, een podcastserie over bedrijven die binnen de infrasector werken aan circulariteit. Sprekers praten over de uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen en op de markt brengen van een circulair bouwproduct. De eerste uitzending is nu te beluisteren.

Eén ding is zeker: circulariteit bereik je niet alleen. Opdrachtgevers van groene aanbestedingen hebben aannemers en leveranciers nodig. Leveranciers zijn op hun beurt afhankelijk van aannemers die groene stappen durven te zetten. In elk ander geval is het moeilijk om de kosten van de ontwikkeling van een circulair product te rechtvaardigen.

PION Kunststoffen, de initiatiefnemer van podcastserie TubeTalk, wil bedrijven met groene ambities in contact brengen. Samen sta je sterker, meent de leverancier van kabelbescherming. De missie heeft een persoonlijke lading. Directeur Gerben Borger timmerde bijna acht jaar lang aan de weg om een groen alternatief voor kabelbescherming op de markt te brengen. De lessen die hij leerde staan centraal in de eerste uitzending van TubeTalk.

Van niets naar iets

Borger wordt vergezeld door Bert van Erkel van Kiwa Nederland. Dit bedrijf houdt zich bezig met het certificeren van de kwaliteit van producten en diensten. Dat bleek een belangrijke schakel in de reis van PION.

“Een aannemer wil niet altijd werken met materiaal dat hij niet kent”, vertelde directeur Borger eerder deze maand in een interview met Infrasite. Vandaar klopte zijn bedrijf ongeveer drie jaar geleden bij Kiwa aan. PION zocht een certificering voor Circulartube, de naam van de nieuwe kabelbescherming. Het product werd zorgvuldig getest en ontving een positieve beoordeling. De officiële certificering opent de deur voor de toepassing van Circulartube in grote aanbestedingen en gestuurde boringen.

Lessen

Het nastreven van een certificering is slechts een van de stappen die PION op weg hielp naar een circulair product. De andere stappen deelt het bedrijf net zo graag. PION maakte een overzicht met tips en tricks voor infrabedrijven die circulair (willen) denken en doen. De zogeheten ‘circulaire selectieleidraad’ is beschikbaar op circulaireaanbesteding.nl.

De selectieleidraad is onderdeel van een aanbesteding die PION als leverancier uitschreef. Met de stunt wil het bedrijf de markt prikkelen. “In tegenstelling tot de gebruikelijke aanbestedingen sluiten we niemand uit, maar nodigen we juist iedereen uit om mee te doen”, aldus Borger.

Op dit moment zoekt PION naar bedrijven die hun ervaring willen delen met het ontwikkelen of aanbieden van circulaire diensten of producten. Bijvoorbeeld als gastspreker voor de volgende podcastuitzending, of gewoon per mail. Heb jij een innovatief inzicht dat de markt qua circulair ondernemen naar een hoger niveau kan tillen? Laat het TubeTalk weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.