25 tons elektrische graafmachine foto Boskalis
ZERO EMISSION

Boskalis zet 25 tons elektrische graafmachine in

25 tons elektrische graafmachine van Boskalis. Boskalis

Boskalis laat trots weten dat het haar nieuwste duurzame machine onlangs heeft ingezet in Gouda. De 25 tons elektrische graver kon aan het werk voor het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwbouwwijk Westergouwe.

Het gaat om de Etec E250LC, de zwaarste uit de elektrische modellenlijn van Etec. De gloednieuwe graafmachine is ontwikkeld en geproduceerd door Etec uit Waddinxveen. De machine wordt volgens de specifikaties van Etec aangedreven door een vloeistofgekoelde driefasen elektromotor van 120 kW. Voor de energieverzorging is een Lithium-Ferro accu (LFP) aan boord. De klant heeft de keuze uit een batterij van 420 kWh of 525 kWh waarmee acht respectievelijk tien uur gedraaid kan worden voordat de machinist de graver weer aan de lader moet leggen.

Waterstof

De machine weegt afhankelijk van het accupakket 25.000 of 26.200 kilo. Voor transport over de weg: de Etec E250LC is 2990 mm breed bij een rupsmaat van 600 mm. In Gouda wordt de machine onder andere ingezet voor het verstevigen van de bodem met zand. Ook wordt drainage aangebracht. Voor het opladen wordt als proef een stroomcontainer op waterstof gebruikt.

Walsen

Ook Boskalis breidt haar vloot van uitstootvrije bouwmachines steeds verder uit. Zo kan de aannemer al pronken met een emissieloze mobiele asfaltcentrale, vrachtauto’s, graafmachines, asfaltmachines en walsen op stroom. Plus en aantal laadcontainers met groot vermogen om het geheel van energie te voorzien. Boskalis zegt daarmee duurzaamheid te koppelen aan behoud van productie en kwaliteit.

Lees ook:

Van Werven verzorgt langdurig twee elektrische graafmachines voor BAM

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Boskalis zet 25 tons elektrische graafmachine in | Infrasite
25 tons elektrische graafmachine foto Boskalis
ZERO EMISSION

Boskalis zet 25 tons elektrische graafmachine in

25 tons elektrische graafmachine van Boskalis. Boskalis

Boskalis laat trots weten dat het haar nieuwste duurzame machine onlangs heeft ingezet in Gouda. De 25 tons elektrische graver kon aan het werk voor het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwbouwwijk Westergouwe.

Het gaat om de Etec E250LC, de zwaarste uit de elektrische modellenlijn van Etec. De gloednieuwe graafmachine is ontwikkeld en geproduceerd door Etec uit Waddinxveen. De machine wordt volgens de specifikaties van Etec aangedreven door een vloeistofgekoelde driefasen elektromotor van 120 kW. Voor de energieverzorging is een Lithium-Ferro accu (LFP) aan boord. De klant heeft de keuze uit een batterij van 420 kWh of 525 kWh waarmee acht respectievelijk tien uur gedraaid kan worden voordat de machinist de graver weer aan de lader moet leggen.

Waterstof

De machine weegt afhankelijk van het accupakket 25.000 of 26.200 kilo. Voor transport over de weg: de Etec E250LC is 2990 mm breed bij een rupsmaat van 600 mm. In Gouda wordt de machine onder andere ingezet voor het verstevigen van de bodem met zand. Ook wordt drainage aangebracht. Voor het opladen wordt als proef een stroomcontainer op waterstof gebruikt.

Walsen

Ook Boskalis breidt haar vloot van uitstootvrije bouwmachines steeds verder uit. Zo kan de aannemer al pronken met een emissieloze mobiele asfaltcentrale, vrachtauto’s, graafmachines, asfaltmachines en walsen op stroom. Plus en aantal laadcontainers met groot vermogen om het geheel van energie te voorzien. Boskalis zegt daarmee duurzaamheid te koppelen aan behoud van productie en kwaliteit.

Lees ook:

Van Werven verzorgt langdurig twee elektrische graafmachines voor BAM

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie