NATUUR

Gebr. Van Kessel haalt Vlinderstichting in huis

Medewerkers van de afdeling onderhoud van Gebr. Van Kessel in Buren zijn onlangs bijgeschoold door de Vlinderstichting. ‘Met deze scholing in de pocket kunnen wij vanaf heden ecologische maaiwerkzaamheden onder het keurmerk van Kleurkeur uitvoeren.’

Bermen en groenstroken vormen een aanzienlijk deel van het Nederlandse landoppervlak. In een steeds intensiever gebruikte omgeving worden bermen belangrijker. Veel soorten planten en dieren vinden hier hun leefomgeving. Gebr. Van Kessel wil daar oog voor hebben: ‘Met onze werkwijze zijn wij in staat flora en fauna te helpen groeien. Wij geven opdrachtgevers de garantie dat ons werk gericht is op het verhogen van de ecologische kwaliteit van het landschap,’ zegt het bedrijf.

Onderaannemers

‘In onze onderhoudsgebieden zien wij kansen voor ecologie. Om deze reden hebben wij de Vlinderstichting ingeschakeld om ons meer kennis te geven over ecologisch maaibeheer. Ook onze onderaannemers hebben wij betrokken bij de cursus. Op deze wijze kijken wij met elkaar vanuit een vernieuwend oogpunt naar het maaien van bermen.’

Lees ook:

Dieren weten nieuwe Veluwse natuurbruggen al te vinden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie