Congres Laadinfra 2022

Congres Laadinfra 2022 drukbezocht en vol interactie

Foto: Joan Blaas, ProMedia

De tweede editie van het Congres Laadinfra over de volgende stap in laadinfrastructuur vond dinsdag 22 maart plaats in De Doelen in Rotterdam. Een gevarieerd programma met 26 sprekers trok een groot en actief publiek, zowel fysiek als online.

Na de eerste editie van het congres over de algemene ontwikkelingen op het gebied van laadinfrastructuur, was het dinsdag tijd om een stap verder te gaan. De uitdagingen in het aanleggen van laadinfrastructuur stonden ditmaal centraal. Dit onderwerp kon met in totaal zo’n 300 bezoekers op veel interesse rekenen. Voor veruit de meeste bezoekers in de Doelen aanwezig waren, was dit weer het eerste fysieke congres sinds corona.

De kickstart van het congres werd gegeven door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, gevolgd door een een algemene verkenning van directeur economie en duurzaam bij de Gemeente Rotterdam Petra de Groene, nationaal coördinator duurzame ontwikkelingsdoelen bij de Rijksoverheid Sandra Pellegrom en manager innovatie en netontwerp bij Liander Vincent Dekker. Daarna ging het congres verder in twee blokken met drie deelsessies over uiteenlopende thema’s.

Interessante conversaties

Voor de afsluiting kwamen alle deelnemers weer bijeen in de plenaire zaal voor een interview van dagvoorzitter Bouwhuis met VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal. Daarna was het tijd voor een levendig debat tussen wethouder van de gemeente Rotterdam Arno Bonte, voorzitter van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur Nancy Kabalt- de Groot, Manager Innovatie & Netontwerp bij Liander Vincent Dekker en senior projectleider mobiliteit, natuur en milieu Nienke Onnen over de toekomst van laadinfra.

Dat het congres in het teken stond van een thema dat leeft in de maatschappij en waar veel mensen zich betrokken bij voelen, bleek ook uit het grote aantal reacties en vragen vanuit het (online) publiek. Het publiek deelde actief hun visie op bepaalde onderwerpen, wat tot interessante interacties leidde. Deze werden voortgezet tijdens de netwerkborrel aan het einde van de dag.

Lees ook: Waar gaat het met de infra-opgave en arbeidsmarkt heen tussen 2030 en 2050?

Auteur: Elisabetta Santangelo

Congres Laadinfra 2022 drukbezocht en vol interactie | Infrasite
Congres Laadinfra 2022

Congres Laadinfra 2022 drukbezocht en vol interactie

Foto: Joan Blaas, ProMedia

De tweede editie van het Congres Laadinfra over de volgende stap in laadinfrastructuur vond dinsdag 22 maart plaats in De Doelen in Rotterdam. Een gevarieerd programma met 26 sprekers trok een groot en actief publiek, zowel fysiek als online.

Na de eerste editie van het congres over de algemene ontwikkelingen op het gebied van laadinfrastructuur, was het dinsdag tijd om een stap verder te gaan. De uitdagingen in het aanleggen van laadinfrastructuur stonden ditmaal centraal. Dit onderwerp kon met in totaal zo’n 300 bezoekers op veel interesse rekenen. Voor veruit de meeste bezoekers in de Doelen aanwezig waren, was dit weer het eerste fysieke congres sinds corona.

De kickstart van het congres werd gegeven door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, gevolgd door een een algemene verkenning van directeur economie en duurzaam bij de Gemeente Rotterdam Petra de Groene, nationaal coördinator duurzame ontwikkelingsdoelen bij de Rijksoverheid Sandra Pellegrom en manager innovatie en netontwerp bij Liander Vincent Dekker. Daarna ging het congres verder in twee blokken met drie deelsessies over uiteenlopende thema’s.

Interessante conversaties

Voor de afsluiting kwamen alle deelnemers weer bijeen in de plenaire zaal voor een interview van dagvoorzitter Bouwhuis met VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal. Daarna was het tijd voor een levendig debat tussen wethouder van de gemeente Rotterdam Arno Bonte, voorzitter van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur Nancy Kabalt- de Groot, Manager Innovatie & Netontwerp bij Liander Vincent Dekker en senior projectleider mobiliteit, natuur en milieu Nienke Onnen over de toekomst van laadinfra.

Dat het congres in het teken stond van een thema dat leeft in de maatschappij en waar veel mensen zich betrokken bij voelen, bleek ook uit het grote aantal reacties en vragen vanuit het (online) publiek. Het publiek deelde actief hun visie op bepaalde onderwerpen, wat tot interessante interacties leidde. Deze werden voortgezet tijdens de netwerkborrel aan het einde van de dag.

Lees ook: Waar gaat het met de infra-opgave en arbeidsmarkt heen tussen 2030 en 2050?

Auteur: Elisabetta Santangelo