Haven Amsterdam lanceert eerste haven-App: iamPort

Met de lancering van de iamPort App van Haven Amsterdam, is de eerste haven-App een feit. Via de gratis app kunnen geïnteresseerden scheepsinformatie volgen. De app geeft informatie over de verwachtte, aangekomen en vertrokken schepen.

De App is op dit moment uitsluitend beschikbaar voor de Iphone. iamPort biedt ook informatie over de grootte, de agent en de ligplaats van elk schip in de haven, inclusief de riviercruiseschepen. Er is een mogelijkheid om de riviercruiseligplaatsen op een kaart te bekijken. Het is ook mogelijk om een bericht te krijgen, zodra een schip op de ligplaats is aangekomen. De gegevens van iamPort App zijn via mail of twitter door te sturen. De app bevat ook een newsfeed van Haven Amsterdam.

@havenamsterdam

Haven Amsterdam heeft deze app gerealiseerd als onderdeel van haar ambitie om dienstverlening te digitaliseren en nieuwe technologieën te omarmen. Als eerste havenbedrijf met een app is Haven Amsterdam binnen de havensector pionier op het gebied van mobiele dienstverlening. Lees meer op de website of volg Haven Amsterdam op Twitter: @havenamsterdam.

Slimme haven

Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van- en bedrijven in Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Amsterdam NV