Nieuwe website Verkeer en Waterstaat

Binnen vijf klikken bij de informatie die je zoekt. Dat is de opzet van de nieuwe website van het ministerie van Verkeer en Waterstaat die vandaag wordt gelanceerd.

Op de nieuwe corporate website is alle beleidsinformatie overzichtelijk gebundeld in dossiers. Daarmee komt een einde aan de vele tientallen zelfstandige websites die VenW voorheen had. Informatie over uitvoering en controle blijft te vinden op de websites van Rijkswaterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

VenW is het tweede departement dat de afspraken die zijn gemaakt in de Stijlgids toepast op zijn nieuwe website. In maart had het Ministerie van Financiën de primeur met het gebruiken van deze afspraken voor zijn nieuwe site. De Stijlgids voorziet in één gezamenlijke stijl voor alle corporate websites van de rijksoverheid. De bezoeker kan hierdoor de verschillende sites van de departementen herkennen als site van het Rijk. Deze eenduidigheid is ook doorgevoerd in de vindbaarheid en toegankelijkheid van de overheidsinformatie.

Bij de nieuwe site is gekeken naar de belangstelling van de bezoeker en de beleidsprioriteiten van het kabinet. Op basis hiervan is een indeling van dossiers gemaakt. Er is veel aandacht besteed aan het schrijven van goede leesbare teksten.
Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de vindbaarheid van informatie. VenW kwam bij het laatste rijksbrede onderzoek uit de bus als site waarop de informatie het slechtst te vinden was. Bij de nieuwe site is daarom veel gedaan om te voorkomen dat de bezoeker verdwaalt of onnodig vaak moet klikken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat