Lage Erfbrug. Foto: ANP

Rotterdamse brug blijkt te zwaar voor eigen constructie

Lage Erfbrug. Foto: ANP (eenmalig gebruik)

De Lage Erfbrug in de Rotterdamse wijk Delfshaven is sinds woensdag niet meer toegankelijk voor het verkeer. Bij een inspectie zijn scheuren in de constructie van de brug ontdekt.

Op deze locatie bevindt zich al sinds 1926 een brug over de Delfhavense Schie. In 2008 werd deze vervangen door een nieuw exemplaar. De stalen basculebrug staat sinds woensdag in de open stand, zodat schepen gewoon kunnen passeren. Maar voetgangers, voertuigen en tramlijn 4 moeten voorlopig elders hun weg door Delfshaven vinden, want de brug blijft voor dit verkeer zeker tot 14 februari dicht.

Brug is te zwaar voor constructie

“Bij een inspectie zijn scheuren geconstateerd in de constructie van de Lage Erfbrug over de Schie”, legt Rotterdam de noodzaak tot ingrijpen uit. “Deze scheuren ontstaan doordat de brug te zwaar is voor de constructie waar ze op rust. Ook is gebleken dat het openen van de brug voor extra belasting zorgt. Het is belangrijk dat de reparatie snel wordt uitgevoerd zodat de brug binnenkort weer veilig te gebruiken is voor al het verkeer.”

Vanaf 14 februari verandert de situatie, want dan wordt begonnen met de reparatiewerkzaamheden. Het verkeer kan er dan weer overheen, maar voor de scheepvaart is de brug dan gestremd.

Lees ook: Beweegbare Giessenbrug gaat verder als vaste brug

Foto: ANP

Auteur: Vincent Krabbendam

Rotterdamse brug blijkt te zwaar voor eigen constructie | Infrasite
Lage Erfbrug. Foto: ANP

Rotterdamse brug blijkt te zwaar voor eigen constructie

Lage Erfbrug. Foto: ANP (eenmalig gebruik)

De Lage Erfbrug in de Rotterdamse wijk Delfshaven is sinds woensdag niet meer toegankelijk voor het verkeer. Bij een inspectie zijn scheuren in de constructie van de brug ontdekt.

Op deze locatie bevindt zich al sinds 1926 een brug over de Delfhavense Schie. In 2008 werd deze vervangen door een nieuw exemplaar. De stalen basculebrug staat sinds woensdag in de open stand, zodat schepen gewoon kunnen passeren. Maar voetgangers, voertuigen en tramlijn 4 moeten voorlopig elders hun weg door Delfshaven vinden, want de brug blijft voor dit verkeer zeker tot 14 februari dicht.

Brug is te zwaar voor constructie

“Bij een inspectie zijn scheuren geconstateerd in de constructie van de Lage Erfbrug over de Schie”, legt Rotterdam de noodzaak tot ingrijpen uit. “Deze scheuren ontstaan doordat de brug te zwaar is voor de constructie waar ze op rust. Ook is gebleken dat het openen van de brug voor extra belasting zorgt. Het is belangrijk dat de reparatie snel wordt uitgevoerd zodat de brug binnenkort weer veilig te gebruiken is voor al het verkeer.”

Vanaf 14 februari verandert de situatie, want dan wordt begonnen met de reparatiewerkzaamheden. Het verkeer kan er dan weer overheen, maar voor de scheepvaart is de brug dan gestremd.

Lees ook: Beweegbare Giessenbrug gaat verder als vaste brug

Foto: ANP

Auteur: Vincent Krabbendam