Dag van de Infra

Stikstofprobleem als donkere wolk boven infraprojecten

erasmusbrug Rotterdam
De Erasmusbrug in Rotterdam, niet ver van de congreslocatie waar de bouwcrisis op 23 mei wordt behandeld. Shutterstock / Corrine Reijm Fotografie

De spoor- en infrasector hoopten op voorrang bij de verdeling van de stikstofruimte maar kregen nul op het rekest. Hoe nu verder? Die vraag staat centraal op de Dag van de Infra.

Het kwam als donderslag bij heldere hemel: de infra- en spoorbranche krijgen niet de zo gewenste voorrang bij bouwprojecten als er weer ‘stikstofruimte’ vrijkomt. Volgens ProRail staat een kwart van de spoorbouwprojecten onder druk door de strenge regelgeving; ook de infrasector zit met de vraag wat de bouwstop betekent voor de broodnodige investeringen in het beter bereikbaar maken en houden van ons land. De impact van de stikstofmaatregelen op dit soort projecten is dan ook een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de Dag van de Infra, een congres dat op 23 mei wordt gehouden in De Doelen in Rotterdam.

Uitstootvermindering

Onder andere Philip van Nieuwenhuizen (voorzitter/directeur – MKB Infra en bestuurslid VNO/NCW) en ProRail-directielid Riet Schroven geven hun visie op het stikstofprobleem en de mogelijke aanpak ervan. Uiteraard komen er ook andere onderwerpen aan bod, zoals in hoeverre de infraprojecten emissieloos kunnen worden uitgevoerd. Onder andere Heijmans Infra-directeur Sander Dekker geeft hierover een lezing en Jeroen Gijzen van De Vries & van de Wiel vertelt over uitstootvermindering in de waterbouw.

Verduurzaming speelt dus een grote rol op de Dag van de Infra, maar het evenement gaat ook niet voorbij aan andere belangrijke ontwikkelingen, zoals het nijpende personeelstekort en het belang van veiligheid op de bouwplaats.

Dag van de Infra

De Dag van de Infra is een initiatief van Spoorpro.nl en Infrasite.nl en bedoeld voor bouwers en beheerders van de Nederlandse infrastructuur. Sprekers geven vanuit de praktijkervaring lezingen over de stikstofproblematiek, het personeelstekort en meer. Tijdens de netwerkborrel en koffiepauzes komen opdrachtgevers en opdrachtnemers bijeen. Tickets zijn hier te bestellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie

Stikstofprobleem als donkere wolk boven infraprojecten | Infrasite
Dag van de Infra

Stikstofprobleem als donkere wolk boven infraprojecten

erasmusbrug Rotterdam
De Erasmusbrug in Rotterdam, niet ver van de congreslocatie waar de bouwcrisis op 23 mei wordt behandeld. Shutterstock / Corrine Reijm Fotografie

De spoor- en infrasector hoopten op voorrang bij de verdeling van de stikstofruimte maar kregen nul op het rekest. Hoe nu verder? Die vraag staat centraal op de Dag van de Infra.

Het kwam als donderslag bij heldere hemel: de infra- en spoorbranche krijgen niet de zo gewenste voorrang bij bouwprojecten als er weer ‘stikstofruimte’ vrijkomt. Volgens ProRail staat een kwart van de spoorbouwprojecten onder druk door de strenge regelgeving; ook de infrasector zit met de vraag wat de bouwstop betekent voor de broodnodige investeringen in het beter bereikbaar maken en houden van ons land. De impact van de stikstofmaatregelen op dit soort projecten is dan ook een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de Dag van de Infra, een congres dat op 23 mei wordt gehouden in De Doelen in Rotterdam.

Uitstootvermindering

Onder andere Philip van Nieuwenhuizen (voorzitter/directeur – MKB Infra en bestuurslid VNO/NCW) en ProRail-directielid Riet Schroven geven hun visie op het stikstofprobleem en de mogelijke aanpak ervan. Uiteraard komen er ook andere onderwerpen aan bod, zoals in hoeverre de infraprojecten emissieloos kunnen worden uitgevoerd. Onder andere Heijmans Infra-directeur Sander Dekker geeft hierover een lezing en Jeroen Gijzen van De Vries & van de Wiel vertelt over uitstootvermindering in de waterbouw.

Verduurzaming speelt dus een grote rol op de Dag van de Infra, maar het evenement gaat ook niet voorbij aan andere belangrijke ontwikkelingen, zoals het nijpende personeelstekort en het belang van veiligheid op de bouwplaats.

Dag van de Infra

De Dag van de Infra is een initiatief van Spoorpro.nl en Infrasite.nl en bedoeld voor bouwers en beheerders van de Nederlandse infrastructuur. Sprekers geven vanuit de praktijkervaring lezingen over de stikstofproblematiek, het personeelstekort en meer. Tijdens de netwerkborrel en koffiepauzes komen opdrachtgevers en opdrachtnemers bijeen. Tickets zijn hier te bestellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie