Geld voor verbetering luchtkwaliteit sneller ingezet

Den Haag – Minister Karla Peijs gaat extra maatregelen nemen waarmee doorgang van het project 2e Coentunnel/Westrandweg is gegarandeerd. Ze trekt extra geld uit voor luchtmaatregelen rond het wegproject, waardoor realisering niet langer belemmerd wordt door problemen met luchtkwaliteit.

Het wegproject dat de bereikbaarheid en doorstroming rond Amsterdam moet verbeteren, leek vertraging op te lopen omdat ter plaatse overschrijding van de Europese normen voor de luchtkwaliteit dreigde.

Naast de 2e Coentunnel/Westrandweg zijn er nog twaalf wegprojecten in Nederland waarvoor een maatwerkoplossing nodig is.

Het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) speelt hierbij een belangrijke rol. Hierin werken Rijk en andere overheden samen aan de aanpak van de luchtkwaliteit. In de Nota Mobiliteit staat 300 miljoen euro gereserveerd voor maatregelen op de rijksinfrastructuur om te kunnen voldoen aan de Europese richtlijn voor luchtkwaliteit. Een deel van dat geld gaat nu naar de projectspecifieke maatregelen.

Meer informatie
br.2690 Luchtkwaliteit in relatie tot MIT/ZSM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Geld voor verbetering luchtkwaliteit sneller ingezet | Infrasite