Werkzaamheden Buitenring Parkstad Limburg op N276 eerder afgerond

asfalt wegen belijning

Op vrijdag 31 juli 2015 wordt de N276 weer vrijgegeven voor verkeer. De afgelopen maanden is hier door de aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg gewerkt aan het ophogen van de N276 ter hoogte van het tracé van de Buitenring, de aanleg van twee turborotondes en de afbouw van een nieuw viaduct voor de Buitenring. Nu de werkzaamheden – bijna twee maanden eerder dan verwacht- zijn afgerond is er weer een rechtstreekse verbinding tussen Sittard en Brunssum, daarmee komt een einde aan de overlast voor het verkeer op dit traject.

Gedeputeerde Eric Geurts is blij dat de werkzaamheden nu al afgerond worden en niet pas eind september zoals verwacht. “Voor het verkeer, maar ook voor omwonenden is het prettig dat de omleidingsroutes nu weer kunnen worden opgeheven. Daarmee komt ook een einde aan de dagelijkse file bij Windraak. Bij een omvangrijk project als de Buitenring, veroorzaken werkzaamheden helaas soms verkeersoverlast. Maar de aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg doet er alles aan om de periode zo kort mogelijk te houden.”

Zodra de N276 weer opengesteld is voor doorgaand verkeer, kunnen de turborotondes op de N276 meteen in gebruik genomen worden. Een turborotonde is een tweestrooks-rotonde waar men, al voor het oprijden van de rotonde, de juiste rijstrook dient te kiezen. Tussen de twee rijstroken bevindt zich een afscheiding om de verkeersveiligheid zo optimaal mogelijk te maken. De huidige verkeerslichten op de kruising N276/Kennedylaan komen te vervallen. De toerit naar de Buitenring wordt aangesloten zodra het tracé van de Buitenring in gebruik genomen wordt.

Buitenring Parkstad Limburg
De Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel van uitmaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Limburg