Wijziging tracebesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere

snelweg vrachtverkeer

Vanaf vandaag, 9 april, tot en met dinsdag 21 mei 2013 ligt het tracébesluit voor de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2013 (SAA) ter inzage. In het gewijzigde tracébesluit heeft Rijkswaterstaat enkele aanpassingen beschreven waarmee kosten worden bespaard. Omwonenden en belanghebbenden die hun zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-tracébesluit SAA in 2012, kunnen nu tot en met 21 mei in beroep gaan bij de Raad van State. In 2011 was al een tracébesluit SAA vastgesteld, maar dat is nu op enkele onderdelen aangepast.

De aanpassingen gaan om het verschuiven van de verbindingsboog van de A1 naar de A6, de wijziging van de tunnelindeling A9 Gaasperdammerweg, het aanpassen van geluidsschermen ter hoogte van de Bloemendalerpolder en het laten vervallen van de geluidsschermen op de Zeeburgerbrug in combinatie met het plaatsen van hogere schermen nabij Diemen. In het tracébesluit staat gedetailleerd beschreven welke maatregelen worden getroffen en wat de effecten zijn, bijvoorbeeld op het gebied van geluidhinder, externe veiligheid of luchtkwaliteit.

Locaties ter inzage legging

In de periode van 9 april tot en met 21 mei 2013 ligt het tracébesluit tijdens de reguliere openingstijden op de volgende locaties ter inzage:

  • de gemeentehuizen van Amsterdam, Diemen, Muiden, Naarden en Weesp;
  • het stadsdeelkantoor van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer en het stadsdeel Zuidoost in de gemeente Amsterdam;
  • het provinciehuis van Noord-Holland;
  • het kantoor van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord (Haarlem) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Den Haag);
  • het kantoor van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (Amsterdam);
  • het kantoor van de stadsregio Amsterdam.

Ook zijn de stukken digitaal in te zien via de site van het Centrum Publieksparticipatie.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Hierdoor blijft de regio bereikbaar. Tegelijkertijd verbetert Rijkswaterstaat de leefbaarheid langs de snelwegen met onder meer nieuwe en hogere geluidsschermen. Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat