College Brabant voor Ruit Eindhoven

GS stemt in met voorkeursalternatief voor de Noordoostcorridor

Dinsdag 5 oktober 2010 stemden de Gedeputeerde Staten in met het voorkeursalternatief voor de Noordoostcorridor. Het betreft de nieuwe oost-westverbinding tussen A50/A58 en de N279 in de buurt van het Wilhelminakanaal, gekoppeld aan een nog op te waarderen N279 tussen Veghel en de A67.

Volgens Yves de Boer, gedeputeerde Mobiliteit en Infrastructuur, is de keuze voor het voorkeursalternatief door Gedeputeerde Staten een belangrijke stap na een jarenlange discussie over de bereikbaarheid van de Zuidoostvleugel van BrabantStad: “Er staan grote belangen op het spel, zowel op lokaal, regionaal, nationaal als internationaal niveau. Daarnaast vraagt het grote belang voor mens, milieu en economie in deze regio om een zorgvuldige afweging. Die afweging is door ons gemaakt.”

Ontwikkelingen en investeringen
De Noordoostcorridor biedt naast een oplossing voor het bereikbaarheidsvraagstuk aan de oostzijde van de regio Eindhoven-Helmond, ook kansen voor ruimtelijke ontwikkelingen. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in groene ontwikkelingen in het middengebied (het Rijk van Dommel en Aa) tussen Eindhoven en Helmond.

Tussenstap
De keuze van GS voor het voorkeursalternatief is een tussenstap. De Statencommissie Ruimte en milieu moet de stukken eind oktober nog vrijgeven voor inspraak. Na de inspraak nemen Provinciale Staten het definitieve besluit. Medio 2011 volgt nog een onderzoeksfase waarbij opnieuw en meer in detail, de belangen tussen bereikbaarheid en milieu worden afgewogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant

College Brabant voor Ruit Eindhoven | Infrasite