Prins Willem Alexanderbrug
'Onderhoud nodig'

Prins Willem Alexanderbrug deels dicht voor zwaar verkeer na inspectie

Een foto van de Prins Willem Alexanderbrug in 1988. Fotografie George Burggraaff / Hollandse Hoogte / ANP

De parallelbanen van de Prins Willem Alexanderbrug over de Waal gaan uit voorzorg dicht voor zwaar verkeer. Uit een inspectie blijkt dat de brug onderhoud nodig heeft. Om ‘elk risico voor te zijn’ mogen voertuigen met een gewicht van meer dan 45.000 kilogram vanaf vrijdag zeker een jaar niet meer over de parallelbanen van de brug, laat de provincie weten.

Update: in de oorspronkelijke versie van dit artikel op donderdag werd niet duidelijk vermeld dat de afsluiting alleen om de parallelbanen voor landbouwverkeer gaat. Dat heeft de provincie op vrijdagochtend tegenover Infrasite verduidelijkt. Het artikel is inmiddels aangepast.


De bijna anderhalf kilometer lange Prins Willem Alexanderbrug ligt in de N323. De provincie bereidt een onderhoudsbeurt voor van de weg en heeft na een inspectie van de brug het advies gekregen om op de parallelbanen een gewichtsbeperking in te stellen voor landbouwverkeer. Vrachtwagens van meer dan 45.000 kilogram kunnen gewoon nog over de hoofdrijbanen.

“Uit de inspectie blijkt dat de brug onderhoud nodig heeft. De veiligheidsnormen die we nu stellen aan dergelijke constructies liggen hoger dan voorheen. Om elk risico voor te zijn voeren we het advies onmiddellijk uit”, zegt de provincie op donderdag op haar website. Infrasite heeft op vrijdag contact opgenomen met de provincie om te weten te komen wat er precies aan de brug mankeert, maar dat moesten de woordvoerders nog uitzoeken.

Gewichtsbeperking

De gewichtsbeperking geldt vanaf vrijdag. Met borden wordt op de brug aangegeven dat 45.000 kilogram het maximale gewicht is voor voertuigen op de parallelbanen. Er zijn nog geen omleidingen beschibkaar voor deze voertuigen, laat de provincie weten. Wie de brug over wil met een voertuig boven het gewichtslimiet, wordt verzocht om contact op te nemen met de provincie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Prins Willem Alexanderbrug deels dicht voor zwaar verkeer na inspectie | Infrasite
Prins Willem Alexanderbrug
'Onderhoud nodig'

Prins Willem Alexanderbrug deels dicht voor zwaar verkeer na inspectie

Een foto van de Prins Willem Alexanderbrug in 1988. Fotografie George Burggraaff / Hollandse Hoogte / ANP

De parallelbanen van de Prins Willem Alexanderbrug over de Waal gaan uit voorzorg dicht voor zwaar verkeer. Uit een inspectie blijkt dat de brug onderhoud nodig heeft. Om ‘elk risico voor te zijn’ mogen voertuigen met een gewicht van meer dan 45.000 kilogram vanaf vrijdag zeker een jaar niet meer over de parallelbanen van de brug, laat de provincie weten.

Update: in de oorspronkelijke versie van dit artikel op donderdag werd niet duidelijk vermeld dat de afsluiting alleen om de parallelbanen voor landbouwverkeer gaat. Dat heeft de provincie op vrijdagochtend tegenover Infrasite verduidelijkt. Het artikel is inmiddels aangepast.


De bijna anderhalf kilometer lange Prins Willem Alexanderbrug ligt in de N323. De provincie bereidt een onderhoudsbeurt voor van de weg en heeft na een inspectie van de brug het advies gekregen om op de parallelbanen een gewichtsbeperking in te stellen voor landbouwverkeer. Vrachtwagens van meer dan 45.000 kilogram kunnen gewoon nog over de hoofdrijbanen.

“Uit de inspectie blijkt dat de brug onderhoud nodig heeft. De veiligheidsnormen die we nu stellen aan dergelijke constructies liggen hoger dan voorheen. Om elk risico voor te zijn voeren we het advies onmiddellijk uit”, zegt de provincie op donderdag op haar website. Infrasite heeft op vrijdag contact opgenomen met de provincie om te weten te komen wat er precies aan de brug mankeert, maar dat moesten de woordvoerders nog uitzoeken.

Gewichtsbeperking

De gewichtsbeperking geldt vanaf vrijdag. Met borden wordt op de brug aangegeven dat 45.000 kilogram het maximale gewicht is voor voertuigen op de parallelbanen. Er zijn nog geen omleidingen beschibkaar voor deze voertuigen, laat de provincie weten. Wie de brug over wil met een voertuig boven het gewichtslimiet, wordt verzocht om contact op te nemen met de provincie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.