bouwkeet A27 houten-everdingen
Verbreding op gang

Bouwkeet in de steigers voor miljardenproject A27 Houten-Everdingen

Het terrein tussen De Hagen en de A27 waar de bouwkeet wordt geplaatst. Studio Retouched / Rijkswaterstaat

De bouwkeet voor de verbreding van de A27 tussen Houten en Everdingen staat in de steigers. Dat maakt bouwbedrijf Mourik, een van de aannemers van het miljardenproject, deze week bekend.

De bouwkeet komt te staan langs de A27 ter hoogte van Vianen. Van hieruit wordt de snelweg tussen Houten en Everdingen in de komende jaren verbreed. Dat doet Mourik samen met Van Gelder, Besix en Mobilis als bouwcombinatie De Groene Waarden.

De voorbereiding voor de plaatsing van de bouwkeet ging afgelopen augustus van start, maakte Rijkswaterstaat in dezelfde maand bekend. Er komt een zandophoging, tijdelijke bouwweg en parkeerplaats. Ook worden er meerdere duikers in watergangen aangelegd. Het werk is inmiddels gestart, laat Mourik deze week op LinkedIn weten.

“Vanaf half november bereiden we de aanpak van de A27 tussen Houten en Everdingen vanuit de bouwkeet voor”, aldus Rijkswaterstaat. Naast de verbreding van de snelweg draait het project om de vernieuwing van de Hagesteinse- en Houtensebrug.

De Hagesteinsebrug in de A27. Het artikel gaat verder onder de foto. © Studio Retouched / Rijkswaterstaat hagesteinsebrug (2)2

A27 Everdingen-Hooipolder

Ook de A27 tussen Everdingen en Hooipolder, een wegdeel ten zuiden van Houten, wordt in de komende jaren vernieuwd. Deze opdracht gunde Rijkswaterstaat eind vorig jaar aan ALSÉÉN, een bouwcombinatie van Ballast Nedam en Fluor.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Bouwkeet in de steigers voor miljardenproject A27 Houten-Everdingen | Infrasite
bouwkeet A27 houten-everdingen
Verbreding op gang

Bouwkeet in de steigers voor miljardenproject A27 Houten-Everdingen

Het terrein tussen De Hagen en de A27 waar de bouwkeet wordt geplaatst. Studio Retouched / Rijkswaterstaat

De bouwkeet voor de verbreding van de A27 tussen Houten en Everdingen staat in de steigers. Dat maakt bouwbedrijf Mourik, een van de aannemers van het miljardenproject, deze week bekend.

De bouwkeet komt te staan langs de A27 ter hoogte van Vianen. Van hieruit wordt de snelweg tussen Houten en Everdingen in de komende jaren verbreed. Dat doet Mourik samen met Van Gelder, Besix en Mobilis als bouwcombinatie De Groene Waarden.

De voorbereiding voor de plaatsing van de bouwkeet ging afgelopen augustus van start, maakte Rijkswaterstaat in dezelfde maand bekend. Er komt een zandophoging, tijdelijke bouwweg en parkeerplaats. Ook worden er meerdere duikers in watergangen aangelegd. Het werk is inmiddels gestart, laat Mourik deze week op LinkedIn weten.

“Vanaf half november bereiden we de aanpak van de A27 tussen Houten en Everdingen vanuit de bouwkeet voor”, aldus Rijkswaterstaat. Naast de verbreding van de snelweg draait het project om de vernieuwing van de Hagesteinse- en Houtensebrug.

De Hagesteinsebrug in de A27. Het artikel gaat verder onder de foto. © Studio Retouched / Rijkswaterstaat hagesteinsebrug (2)2

A27 Everdingen-Hooipolder

Ook de A27 tussen Everdingen en Hooipolder, een wegdeel ten zuiden van Houten, wordt in de komende jaren vernieuwd. Deze opdracht gunde Rijkswaterstaat eind vorig jaar aan ALSÉÉN, een bouwcombinatie van Ballast Nedam en Fluor.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.