ANWB dringt aan op verbetering P+R-locaties

Den Haag – De ANWB dringt er bij 28 gemeenten op aan hun Parkeer en Reis terreinen (P+R) te verbeteren. Uit onderzoek van de bond onder 700 gebruikers blijkt dat 28 van de 96 bekeken parkeerlocaties onvoldoende kwaliteit bieden.

Geënquêteerden gaven een oordeel over de bewegwijzering, de kwaliteit van het wegdek, de sociale veiligheid, de verlichting, de bereikbaarheid van het terrein en of er voldoende parkeergelegenheid is.

De drie locaties die als slechtste uit de test kwamen zijn Almelo, Rotterdam Kralingse Zoom en Geldermalsen. In Almelo is het wegdek slecht, het terrein onvoldoende bewegwijzerd en verlicht en de veiligheid laat te wensen over. De Rotterdamse P+R heeft ondermeer een structureel tekort aan parkeergelegenheid en is niet goed te bereiken met de auto. Geldermalsen is onvoldoende verlicht en niet veilig.

Wie een parkeerlocatie zoekt, die wel aan zijn eisen voldoet, kan het beste zijn auto neerzetten bij Leiden Transferium ’t Schouw aan de A44, Utrecht Transferium Westraven en Lage Zwaluwe.

Door de beheerders van de voorzieningen nu te confronteren met het onderzoek en de kritiek van de gebruikers streeft de ANWB naar een verhoging van de kwaliteit. De bond stond in 1977 aan de wieg van de P+R.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ANWB Hoofdkantoor