Overeenkomst parallelwegenplan N65

‘s-Hertogenbosch – In de afgelopen jaren hebben Rijkswaterstaat en de gemeenten langs de N65 meerdere onderzoeken uitgevoerd en maatregelen getroffen om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Eén van deze maatregelen is parallelwegenplan dat nog uitgevoerd moet worden tussen Helvoirt en Vught. In navolging van het college van B&W van Vught, heeft ook het college van Haaren ingestemd met het parallelwegenplan. Om dit te bekrachtigen, hebben Rijkswaterstaat en de gemeente Haaren 3 februari 2005 een overeenkomst getekend. Op 17 februari 2005 zal het parallelwegenplan besproken worden in de gemeenteraad van Vught. In maart 2005 zullen de plannen ter besluitvorming aan de gemeenteraad van Haaren worden aangeboden.

Het ondertekenen van de overeenkomst heeft enige vertraging opgelopen, omdat er nog onduidelijkheid bestond over de ontsluiting van het vrachtverkeer op de Kruishoeveweg. Nu deze ontsluiting geregeld gaat worden middels een T-aansluiting op de N65, hebben beide college’s ingestemd met het parallelwegenplan.

Oplossing Parallelwegenplan Helvoirt-Vught: uitvoering 2006/2007
Er komen verkeerslichten ter hoogte van restaurant In ’t Groene Woud zodat er een volwaardige T-aansluiting ontstaat voor het gemotoriseerde verkeer op de N65. Er komt geen parallelweg tussen de Boslaan en het restaurant. Voor het fietsverkeer wordt bekeken of het fietspad aan de noordzijde van de N65 tussen de Boslaan en het restaurant geschikt gemaakt kan worden voor twee richtingen. Fietsende jongeren vanuit Helvoirt, en het recreatief- en plaatselijk langzaam verkeer kunnen zo veilig langs de noordzijde van de N65 naar Vught rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant

Overeenkomst parallelwegenplan N65 | Infrasite